Економ-тиждень. 1 – 7 серпня 2018 року

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 1 – 7 серпня 2018 рр.

АКТИВ. Експорт українських товарів до Канади за січень-травень 2018 року зріс на 37%. Виповнився рік з дня набрання чинності Угоди про вільну торгівлю з Канадою.

ПАСИВ. В Україні всихає майже 400 тисяч гектарів лісових насаджень, зокрема в останні роки спостерігається значне збільшення обсягів всихання соснових лісів Полісся.

АКТИВ. Новороздільненська та Новояворівська теплоелектроцентралі (ТЕЦ), які належать компаніям нардепів Ярослава і Богдана Дубневичів (БПП), заарештовані і передані Національному агентству з питань виявлення, розшуку і управління активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів (АРМА).

АКТИВ. За сім місяців 2018 року відшкодування ПДВ збільшилось на 10,1%. ДФС повідомляє, що протягом січня-липня цього року платникам податків було відшкодовано 75,2 млрд гривень податку на додану вартість.

АКТИВ. Українські аеропорти продовжують нарощувати пасажиропотік. Аеропорт “Київ” (Жуляни) ім. Сікорського продемонстрував 59,4% росту, що складає 351 тисячу пасажирів, а аеропорт “Львів” ім. Данила Галицького – 45,4% росту, що складає 193,1 тисячу пасажирів. Крім того, аеропорт “Запоріжжя” показав 36,1% росту, що складає 222,8 тисяч пасажирів. Вказано також, що пасажиропотік аеропорту “Харків” зріс на 20%, що складає 104,5 тисяч пасажирів.

АКТИВ. Україна з початку поточного маркетингового року, який розпочався з 1 липня 2018 року, експортувала 3,4 млн тонн зернових культур.

АКТИВ. Національний банк України (НБУ) перерахував до державного бюджету України всю суму прибутку регулятора в 44,6 млрд гривень за 2017 рік.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор