Президент взяв участь у відкритті виставки озброєння та військової техніки «Міць нової армії» (фото, відео)

Відкриття виставки сучасного озброєння та військової техніки на Михайлівській площі в Києві.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 23. August 2018

 

Президент вручив військовим сертифікати на протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П» та ракетні комплекси «Корсар»

Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті виставки сучасного озброєння та військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань «Міць нової армії».

Президент вручив представникам військових частин сертифікати на озброєння та техніку. Зокрема, військові отримали нові переносні протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П » та легкі переносні ракетні комплекси «Корсар».

«Друзі, як нам їх не вистачало на фронті у 2014 році. Яку високу ціну заплатила Україна у 2014-2015 роках за їх відсутність», – зазначив Глава держави під час церемонії вручення озброєння.

За словами Президента, нові ПТРК будуть вручені представникам Сухопутних військ, Військово-Морських Сил, Десантно-штурмових військ і Сил спеціальних операцій. Найближчим часом вони отримають 75 комплексів, додав він.

«Ці українські протитанкові комплекси вже добре зарекомендували себе у боях. Вони зменшують ризик ураження оператора противником – завдяки можливості розміщення пускової установки на дуже безпечній відстані від нього. Завдяки можливості наведення на ціль з закритих позицій та сховищ. До важливих переваг також слід віднести і вартість вітчизняних протитанкових комплексів, які у декілька разів дешевше іноземних зразків. За ті самі гроші українських платників податків ми сьогодні купуємо у 5-6 разів більше озброєння у української оборонної промисловості», – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави оглянув представлені на виставці зразки озброєння та військової техніки, які вже стоять на озброєнні ЗСУ. Зокрема, зенітний ракетний комплекс «Оса-АКМ», танк БМ «Оплот», танк Т-72АМТ, модернізований танк Т-64БВ, БМП-1Т з бойовим модулем «Спис», бронетранспортери БТР-3ДА, БТР-4Е, броньовану санітарно-евакуаційну машину БММ-4С. А також тактичну броньовану колісну машину «Дозор-Б».

Також представлені тактичні безпілотні авіаційні комплекси різних модифікацій та зразки великокаліберних снарядів українського виробництва, виготовлені за стандартами НАТО . Крім того, спеціалізовані броньовані автомобілі «Халк», «Спартан», «Кугуар».

Техніка представлена Збройними Силами України, Національною гвардією України, Державною службою надзвичайних ситуацій України, Державною прикордонною службою України, Національною поліцією.

Джерело

 

Президент: Перехід на стандарти НАТО, реформи, модернізація, переозброєння – це завдання для Збройних Сил та сектору оборони і безпеки

Президент Петро Порошенко у переддень 27-ї річниці Незалежності України зазначив, що українські захисники, не шкодуючи власного життя, стоять на захисті територіальної цілісності і незалежності нашої держави. «Дуже важливо, що цінності, які вони захищають – це цінності європейські. Цінності свободи для країни і всіх українців. На сторожі не тільки національної, але й регіональної, континентальної, європейської безпеки», – сказав Петро Порошенко на відкритті виставки сучасного озброєння та військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань «Міць нової армії».

Глава держави підкреслив: «Високий патріотичний дух, честь і гідність, професіоналізм, мужність та готовність до самопожертви – ось головні риси сучасного покоління українських воїнів».

За словами Петра Порошенка, агресор добре і цілеспрямовано підготувався до загарбницьких дій: «Свою армію зміцнював, а нашу через агентуру в українській владі – руйнував».

«Тим не менш, сконцентрувавши всі наявні на той момент ресурси, завдяки мужності воїнів і потужному волонтерському руху, завдяки добровольцям – ми зупинили агресора. А надалі армія, яка відновила боєздатність, набула унікального бойового досвіду, наростила оперативні спроможності, покращила технічну оснащеність», – також зазначив Президент.

Він наголосив, що за стислий час відбулися глибокі зміни в системі підготовки та в матеріально-технічному забезпеченні особового складу нашої армії, наших Збройних Сил. «Влітку 2014 року чимало часу приходилося витрачати на питання одягу. Бо не було на складах форми, воїни були роздягнуті. Не було медичного забезпечення, речового забезпечення, харчового забезпечення. Тоді все покладалося на плечі волонтерського руху. Не було пального, не було аптечок. Їжу шукати, щоб нагодувати захисників», – також нагадав він.

«І сьогодні клопоти зовсім іншого порядку. Це ті завдання, які я ставлю перед Збройними Силами, перед сектором оборони і безпеки – це перехід на стандарти НАТО, реформи, модернізація, переозброєння тощо», – підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, шість хвиль мобілізації, добровольчий рух, контрактна служба та потужний мобілізаційний резерв перетворили Збройні Сили України у справжню народну армію. «Сьогодні завдяки спільним зусиллям держави, військових, суспільства маємо зовсім іншу за якістю армію і зовсім іншого за якістю воїна. Це – навчений, забезпечений та з твердою вірою в перемогу і твердою любов’ю до Батьківщини військовослужбовець», – переконаний Президент.

Водночас він зауважив, що у будь-якій війні перемагає не лише людська воля, а й сучасна військова техніка, помножена на високопрофесійні знання особового складу. «Планові надходження нових і модернізованих зразків озброєння, нової військової техніки значно розширили бойові спроможності Збройних Сил», – зазначив Президент.

Джерело

 

Український оборонно-промисловий комплекс практично позбувся залежності від постачання комплектуючих із Росії – Президент

Велику роль і велику місію у покращенні бойових можливостей українських Збройних Сил відіграє оборонно-промисловий комплекс. Про це заявив Президент Петро Порошенко на відкритті виставки сучасного озброєння та військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань «Міць нової армії».

«Щиро дякую воїнам і працівникам військово-промислового комплексу за самовіддане служіння Вітчизні, за волю до перемоги»,- сказав Президент.

Він нагадав, що у 2014 році поставив завдання, у разі необхідності перевести роботу підприємств оборонно-промислового комплексу у три зміни для того, щоб у повній мірі забезпечити Збройні Сили України та інші силові підрозділи необхідним силовим компонентом.

«Зусилля оборонної промисловості зараз концентруються на виготовленні високотехнологічного сучасного озброєння, яке повністю відповідає світовим стандартам. А також – на модернізації існуючих типів озброєння. При цьому модернізація здійснюється з урахуванням досвіду його бойового застосування на Сході», – повідомив Президент.

За його словами, «те, на що раніше йшли десятиліття, сьогодні оборонна промисловість України робить за місяць». «І на основі стратегії імпортозаміщення, в якій ми практично позбулися залежності від постачання комплектуючих із Росії. Прошу, щоб ви лише уявили собі, що 2013 року ця залежність становила від 40 до 70 %», – особливо відзначив Глава держави.

Петро Порошенко відзначив, що протягом п’яти років із нового на озброєння Збройних Сил України прийнято вісім типів бойових броньованих машин, два типи протитанкових ракетних комплексів, сім типів модернізованих літаків і вертольотів. Він зазначив, що успішно пройшла випробування нова крилата ракета і вся країна бачила випробування нового маршового двигуна крилатої ракети КБ «Луч».

«До кінця поточного року планується завершити роботи зі створення та модернізації ще понад двадцяти зразків озброєння та військової техніки. Серед них – рухомий автоматизований командний пункт для оснащення зенітних ракетних дивізіонів, комплекс машин управління артилерією. Точність і ефективність роботи артилерії буде значно підвищено», – розповів Президент.

Також на параді до Дня Незалежності України будуть продемонстровані нові зразки, які виготовлені за стандартами НАТО та проходять державні випробування. Серед них: танк Т-84-120 «Ятаган», оперативно-тактичний ракетний комплекс «Сапсан», реактивні системи залпового вогню «Вільха», реактивні системи залпового вогню «Верба», а також самохідна установка «Богдана».

«До речі, «Ятаган» – найбільше адаптований під військово-технічні стандарти НАТО. Усвідомлюємо, що вступ України до Альянсу стане реальним лише, коли досягнемо високої сумісності наших озброєнь. Вже просуваємося цим шляхом. Саме тому наша бронетехніка оснащена сучасними прицілами, системами управління вогнем та захищеним цифровим зв‘язком. Сьогодні все це відповідає найвищим світовим стандартам безпеки та оборони», – сказав Петро Порошенко.

Президент запевнив: «Ми будемо й надалі демонструвати результати роботи нашої оборонної промисловості. Кожен громадянин має право бачити техніку, в яку він інвестує, щомісяця відраховуючи податки. Розуміти, що вона дійсно виготовлена на високому рівні і вона захищає країну».

За його словами, держава зараз рахує кожну копійку і лише починає різноманітну планомірну стратегію із переозброєння армії, посилення її новими зразками, новою зброєю. «Зробити це треба в рази і на порядки більше, ніж зроблено до сьогоднішнього дня», – додав він.

«Але ми рішучі. Ми знаємо ті завдання, які стоять перед Україною, які стоять перед Збройними Силами. Адже джерелом загрози для України є армія, друга в світі за кількістю, за можливістю бойового застосування. Армія країни-агресора. І ми маємо бути готові до будь-яких сценаріїв. І маємо шукати дієві, асиметричні відповіді», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело