Петро та Марина Порошенки з дітьми українських воїнів взяли участь у фіналі проекту «Книга Миру» (фото, відео)

Презентація «Книги миру»

Вдячний усім, хто по всій Україні, а також і за кордоном, творив прекрасну «Книгу Миру».Особлива подяка моїй дружині Марині за ідею цього шляхетного проекту, за наполегливість у її втіленні. «Книга Миру» нагадує усім нам про високі поняття «родина», «єдність», «патріотизм». Вона розповідає про те, яка прекрасна наша країна і як важливо цінувати її захисників, підтримувати їх і їхні родини.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 23. August 2018

 

Любіть Україну, захищайте рідну землю, зростайте справжніми патріотами – Президент учасникам проекту «Книга Миру»

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко та дітьми українських воїнів з усіх куточків України взяли участь у фінальній частині національного проекту Першої леді «Книга Миру».

Урочиста презентація цього проекту, який створювали діти українських військовослужбовців з усіх регіонів України, відбулася у День Державного Прапора України в оновленому Маріїнському палаці.

«Якщо запитати сьогодні будь-кого – дитину, людину старшого покоління – чого більш за все ми прагнемо в Україні? Відповідь ми усі знаємо – ми прагнемо миру», – сказав Петро Порошенко. Він подякував своїй дружині та творчій групі за цей «надзвичайно важливий проект – «Книга Миру».

«Дуже важливо, що вона проїхала по усьому світу. І в якій б країні ми не зустрічалися, всюди українці прагнуть миру, який фантастичний народ живе в нашій країні, які найкращі діти її представляють», – сказав Президент. Глава держави привітав усіх присутніх з 27-річницею Незалежності і з «вашою дуже високою місією, яка надзвичайно важлива для держави, для духовного відродження нації та представлення України в світі».

«Дорогі діти, любіть свою Україну, захищайте рідну землю, зростайте справжніми патріотами. Слава Україні!», – такий запис зробив Президент у «Книзі Миру».

В свою чергу, дружина Президента відзначила, що їй надзвичайно приємно вітати у цій залі учасників національного проекту «Книга Миру», які приїхали сьогодні з усіх куточків України.

«Це діти наших мужніх воїнів. Воїнів, які з початку військових дій на Сході України та в Криму пішли захищати кордони нашої країни і весь наш народ до Перемоги. Також тут присутні діти-переселенці з Криму, які заповнили свої сторінки «Книги Миру» в День кримськотатарського прапора», – сказала Марина Порошенко.

Вона зазначила, що ця «Книга» містить ваші щирі побажання, вашу любов до своїх батьків і до рідної України».

«Саме тому вашими маленькими руками, але великими і гарячими серцями було створено «своєрідну дитячу молитву за мир в Україні», – сказала Перша леді.

Вона зазначила, що «Книга Миру» – це проект національної єдності, який об’єднав дітей зі всієї України і маленьких українців із Канади та США, Португалії та Іспанії, Хорватії та Туреччини. І сьогодні діти наших доблесних воїнів з Київщини заповнять фінальний розділ «Книги Миру».

На завершення зустрічі, після того, як діти заповнили фінальну частину книгу, Президент сказав: «Ми з вами зараз творимо історію України – сучасної, вільної, демократичної, європейської України».

Проект «Книга Миру» розпочався у вересні 2015 року, коли діти українських військовослужбовців залишали свої сімейні фотографії та вписували побажання мирного та щасливого життя рідній Україні. Перша сторінка «Книги Миру» – це фотографія сім’ї Президента України Петра Порошенка та побажання від родини. А перший розділ «Книги Миру» було написано в Тернопільській область.

«Книгу Миру» створювали діти українських військовослужбовців під час робочих візитів Першої леді в регіони України. А також юні українці з діаспори – в рамках офіційних та робочих візитів Президента України за кордон. Наразі у проекті взяли участь юні українці з 25-ти регіонів України, а також представники діаспор зі США, Канади, Туреччини, Португалії, Іспанії та Хорватії.

На урочистій презентації «Книги Миру» були присутні також Надзвичайні та Повноважні Посли іноземних держав.

«Книга Миру» була передана як експонат Музею подарунків Президента України, який буде нагадувати всьому світу, що українці – мирна нація!

Джерело

Автор