Президент нагородив орденом «За мужність» поліцейських, які затримали нападника у Харківській міськраді (відео)

Ворог зрозумів, що ми маємо сильну армію, і Україну не знищити. Тому намагається підірвати стабільність нашої держави зсередини – через п’яту колону, провокаторів і злочинців. Український народ може зупинити їх зусиллями новоствореної Національної Поліції України.Інколи за це доводиться платити найдорожчу ціну, як нещодавно відбулося в Харкові, коли український Герой віддав життя за мир і спокій у місті. Хочу висловити слова величезного співчуття мамі та слова поваги за виховання такого сина. Ім’я старшого лейтенанта поліції Дмитра Кірієнка назавжди залишиться у наших серцях. Передав сьогодні мамі Героя Нелі Сергіївні орден «За мужність» III ступеня.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 23. August 2018

 

За особисту мужність, виявлену у боротьбі зі злочинністю, самовіддане виконання службового обов’язку Президент Петро Порошенко нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня двох харківських поліцейських – старшого лейтенанта поліції Дмитра Кірієнка посмертно та лейтенанта поліції Олександра Ростовського.

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Глава держави особисто вручив нагороду матері інспектора управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, старшого лейтенанта поліції Дмитра Кірієнка. 29-річний інспектор загинув 20 серпня від вогнепальних поранень при затриманні зловмисника, який відкрив вогонь у приміщенні Харківської міської ради.

Орден також отримав інспектор управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, лейтенант поліції Олександр Ростовський. Під час затримання нападника у Харківській міській раді, який чинив збройний опір поліцейським, інспектор застосував табельну вогнепальну зброю та здійснив декілька пострілів у бік правопорушника, у результаті чого правопорушник загинув.

Президент висловив слова співчуття матері загиблого Дмитра Кірієнка. «Це дуже важко, одна з найважчих місій керівництва держави – дивитися в очі мамі і висловлювати слова співчуття, поваги і вдячності за виховання такого сина. Його ім’я назавжди залишиться в наших серцях», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що нині співробітники поліції з ризиком для життя і здоров’я тримають порядок на українських вулицях. Він зазначив, що сьогодні Україна відзначає День Державного Прапора. Прапора, під яким воїни Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки України, прикордонники боронять кожен клаптик української землі на фронті.

«Але не менш небезпечним є фронт – фронт із забезпечення порядку, який українські поліцейські, Національна гвардія тримають всередині країни», – сказав Президент та висловив слова подяки Національній поліції за роботу.

«Зараз, коли ми побудували з нуля найефективнішу армію, після того, як вона була роззброєна, роздягнена, розкрадена і знищена. І зусиллями добровольців, які пішли до лав Збройних Сил та інших силових підрозділів, зусиллями героїв – офіцерів і генералів – зупинили ворога. І ворог зрозумів, що Україну з боку кордонів, коли ми маємо сильну армію, не знищити», – сказав Петро Порошенко.

За словами Глави держави, тепер ворог робить спробу підірвати стабільність нашої держави зсередини – через п’яту колону, через пропутінських політиканів, через провокаторів, через злочинців.

«І зупинити їх може український народ зусиллями новоствореної Національної поліції. Інколи за це доводиться платити найдорожчу ціну. Як нещодавно це відбулось у Харкові, коли на захист мирного життя і мирного міста став український герой і своїм тілом прикрив мир та спокій в місті, віддавши своє життя», – сказав Петро Порошенко.

Президент ознайомився з роботою новоствореного Ситуаційного центру в ГУНП в Дніпропетровський області. Зокрема, відвідав службу прийому викликів 102, відділ управління нарядами поліції та вручив сертифікати на патрульні автомобілі. Глава держави також оглянув поліцейський автомобіль.

Джерело

Автор