На Майдані Незалежності оголосять переможця конкурсу «Відзнака імені Сергія Нігояна»

В день народження Сергія Нігояна 2 серпня на Майдані Незалежності відбудеться урочисте оголошення переможця конкурсу творчих робіт «Відзнака імені Сергія Нігояна».

2 серпня – день народження Сергія Нігояна, палкого патріота нашої країни, що мріяв про її світле майбутнє так гаряче, як мріють про це лише у 20 років.  Життя Сергія обірвалося 22 січня 2014-го на Грушевського. Сергій мріяв про акторську кар’єру і планував втілити свою мрію, тільки-но закінчиться Майдан. Але не встиг.

В пам’ять про Сергія, для втілення його мрій в життя, ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» започаткувала Відзнаку імені Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна, в рамках якої щороку проводитиметься конкурс творчих робіт на його честь. Відзнака покликана підтримувати молодих українських митців, які, подібно Сергію, вбачають у творчості засадничі основи розвитку сучасної України, прагнуть до створення новітніх форм і сенсів мистецтва.

2 серпня о 17:00, Майдан Незалежності

біля Монументу Незалежності («Стелли»)

оголошення переможця творчого конкурсу

«Відзнака імені Сергія Нігояна»

Церемонія оголошення результатів конкурсу відбудеться у стилі «несанкціонованого мітингу». Ви не почуєте жодної музичної фрази ані учасників конкурсу, ані переможців, адже мета конкурсу – створення музичного твору, звукової інсталяції. Сам твір ми почуємо у листопаді, в рамках відзначення 5-ї річниці Революції Гідності попередньо в рамках міжнародної виставки у Мистецькому арсеналі.

Перший конкурс проектів аудіо та мультимедійних інсталяцій у публічному просторі було проведено в 2018 р. Співорганізаторами конкурсу проектів виступили мистецьке об’єднання «ВАВІЛОН 13» та Асоціація електроакустичної музики при Київській організації НСКУ.

В конкурсі взяли участь студенти та випускники вищих навчальних музичних закладів, а також медіа-артисти України та української діаспори віком до 35 років.

Взяти участь в роботі журі конкурсу зголосилися знані українські митці: композитори: Леонід Грабовський, Кармела Цепколенко, Олександр Щетинський, Іван Небесний, Остап Мануляк, Алла Загайкевич, режисери: Сергій Проскурня та Володимир Тихий.

Відзнака імені Сергія Нігояна заснована в рамках проекту «Відзнаки Героїв Небесної Сотні», завдяки підтримці платформи “Велика ідея” і Міжнародного фонду “Відродження” та партнерам: Українському інституту національної пам’яті, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності».

Довідка: Громадська організація «Родина Героїв «Небесної Сотні»  була утворена влітку 2014 р. Представники родин загиблих Героїв «Небесної Сотні» об’єдналися у громадську організацію, щоб захистити честь і гідність своїх рідних – мирних громадян, які загинули під час протестів на Майдані, вимагати належного судового розслідування злочинів, вчинених на Майдані та попередити виникнення безкарності щодо осіб, які віддавали та здійснювали злочинні накази. На сьогодні організація об’єднує представників більшості  родин Героїв «Небесної Сотні» – Героїв України. Членами організації є 169 членів організації – батьки і матері Героїв, дружини або чоловіки, їх сини, доньки, онуки, рідні брати і сестри та інші близькі родичі. Організація є неприбутковою, її діяльність здійснюється на засадах добровільності та самоорганізації.

Джерело