Терористичне шило лізе з мішка

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Журналіст і блогер Денис Казанський знайшов неймовірно цікаву інфу. Ви пам’ятаєте трагедію в Донецьку на Боссе, коли була обстріляна мінами тролейбусна зупинка, міна влучила в тролейбус, загинули 8 осіб, і було чимало поранених? Бойовики зразу звинуватили в обстрілі ЗСУ, а коли з’ясувалося, що відстань від Боссе до позицій українців перевищувала дію всіх існуючих мінометів, з’явилася байка про «укропську ДРГ», яка ніби їздила у сміттєвозі і розстрілювала мирний Донецьк. Терористи ДиРи навіть започаткували святкування днів трауру по загиблих на Боссе. Аж от…

Колишній бойовик ДиРи з банди «Лавіна» Деніс Лотов (громадянин України і колишній мешканець Запоріжжя), неодноразовий учасник всіляких шоу на каналі «Анна-ньюз», розповів, що зупинку розстріляли ніякі не українці. Зупинку розстріляли кАзачки атамана Сафонєнко. У цих кАзачків виник конфлікт з бандою «Оплот» Захарченка, а позаяк стосунки у терористів ДиРи як у істинно русскіх людей, то кАзачки привезли міномети і прямо в місті заходилися розстрілювали базу банди «Оплот». А оскільки стріляли вони паршиво, то промазали по базі і уклепали по тролейбусній зупинці. Нині і терорист Денис Лотов, і екс-атаман Сафонєнко перебувають в Росії, в Донецьку сидіти вони більше не хочуть. Такі от «борці за свободу Донбасу».

Деніс Лотов розповів і ще дещо. У липні 2014 р. біля села Розсипне біля Тореза був розстріляний автобус з біженцями, загинула 3-річна дитина. За словами терориста Лотова автобус був розстріляний на блокпосту терористів, ніяких українських силовиків не було ані в Торезі, ані поблизу. Українці просто не могли стріляти по автобусу – історію про автобус, розстріляний українцями, склепали журналісти російського каналу «Лайф-ньюз», які оперативно приїхали на місце події.

І це – не перший подібний випадок. У листопаді 2016 р. терорист Луганди Сергєй Бондар (громадянин Білорусі, проживає у Росії) в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив, що Луганськ влітку 2014 р. обстрілювали не українці, а бойовики Плотницького – прямо на його очах. Слова Бондаря вже за місяць підтвердив колишній ватаг Луганди Валерій Болотов (нині покійний). І чим більше часу проходить від тих часів, тим більше свідчень самих же бойовиків вилазить на світ Божий.

Чому вони вилазять? Бо як правильно казав екс-президент України Леонід Кучма, «всього на всіх не вистачає ніколи». Між терористами сильнішає ненависть – особливо між тими, хто лишився на бобах, і тими, хто на війні збагатів. Шило в мішку не заховаєш. Самі терористи починають свідчити одне проти одного.

А тепер ще одне. Історію трагедії на Боссе я запам’ятав не випадково. Наприкінці січня 2015 р., коли сталася трагедія, я перебував на учбових курсах, і в одній групі з нами був хлопець з 93-ї бригади, виходець з Донецька. У хлопця була складна сімейна ситуація. Він був патріотом України і служив у ЗСУ, батьки ж перебували у Донецьку. Його батько був упертим ватником, і вони не спілкувалися взагалі. Мати теж була ватницею, але не впертою, і вони передзвонювалися. І от якось коли з матір’ю в них зайшла розмова про загиблий тролейбус, та заявила сину, що тролейбус розстріляли терористи ДиРи. На заперечення сина, хіба не ми, мовляв, мати відповіла йому в тому сенсі, що які там ви, до вас далеко, та й люди кажуть…

Зрозуміло? Все і про все місцеві знають. І саме тому Москва до останнього буде триматися за території ОРДЛО. Навіть без будь-яких старань ми й так отримуємо свідчення того, хто вчинив злочини проти мирного населення у 2014 р. А якщо цим займуться СБУ, ГПУ та армійська контррозвідка? Якщо залучать фахівців спецслужб Європи і США?

Росія втомиться відмиватися від всього, що тоді відкриється. Обов’язково втомиться. Бо шила в мішку не заховаєш.

Автор