«Укрзалізниця» зупинить закупівлю нагородних знаків у РФ

В.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов доручив зупинити процедуру закупівлі знаків «Почесний залізничник». Укрзалізниця також звертається до Міністерства інфраструктури України з пропозицією переглянути порядок участі в угоді, якою регламентується порядок присвоєння знаку «Почесний залізничник».

Дана угода має бути переглянута українською стороною з огляду на актуальний політичний контекст.

Довідка: Нагородження знаком «Почесний залізничник» здійснюється відповідно до «Угоди про нагородження знаком «Почесний залізничник» та пільги, які надаються працівникам залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав, Латвійської, Естонської Республіки, котрих нагороджено цим знаком», яку прийнято на сьомому засіданні Ради із залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності 06.02.1993 в м. Алмати зі змінами та доповненнями від 23.10.2002 та від 13.04.2006.

Згідно з п. 1 знаком «Почесний залізничник» нагороджуються працівники залізничного транспорту за значні досягнення в роботі, тривалу та самовіддану працю на залізничному транспорті. Кожна залізниця самостійно здійснює нагородження знаком «Почесний залізничник». Нагородження здійснюється шляхом видання відповідного наказу керівником підприємства за поданням відповідних департаментів, інших підрозділів апарату або залізниць, а також підприємств залізничного транспорту.

Згідно з п. 3 Угоди нагородженому видається посвідчення встановленого зразка та виплачується грошова винагорода. Згідно з Рішенням Ради Укрзалізниці, Протокол № 33 від 24.02.2011, затвердженого Наказом Укрзалізниці № 1-Ц/Ком.т. від 18.03.2011 для працівників, нагороджених знаком «Почесний залізничник» встановлена одноразова грошова виплата, право на безкоштовний проїзд по разовому квитку форми 6В у спальному вагоні (СВ) всіх поїздів залізниць- учасниць Угоди, право на позачергове оформлення проїзних квитків тощо.

Кожна залізниця вправі також встановлювати додаткові пільги та гарантії, які не зменшують статусу нагороди. Відповідно до 8.2 Угоди знак «Почесний залізничник» єдиного зразка та посвідчення до нього розробляються та погоджуються з залізничними адміністраціями й замовляються для них на заводах-виробниках ВАТ «Російські залізниці». Написи в посвідченнях здійснюються державною мовою країни, залізниця якої здійснює нагородження, та російською мовою. Витрати ВАТ «Російські залізниці» на виготовлення знаків «Почесний залізничник» і посвідчень компенсується відповідними залізницями залежно від їх кількості.

З 1993 року понад 4000 залізничників України були нагороджені знаком «Почесний залізничник» за високі досягнення в роботі.

Джерело

 

У ситуації з сьогоднішнім скандалом щодо закупівлі знаків у країни-агресора:- Ця закупівля зранку зупинена.- Угода…

Gepostet von Євген Кравцов am Montag, 30. Juli 2018