Павелко розстроїв Путіна

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

І як вам це подобається?

Живу собі, пописую на ФБ, аж раптом бачу серед приватних повідомлень ЦЕ. От саме те, що ви бачите на фотах.

Якийсь невідомий мені Вадим Каплюченко пропонує розмістити заказуху проти голови Федерації футболу України Андрія Павелка. За гроші, звісно.

Знаєте, футбол – не моя тема, я в ньому – ані бум-бум. За інших умов я може й просто не звернув би уваги на цей меседж (знали б ви, що мені подекуди читати в приваті доводиться). Але…

Мені пропонували поширити інфу авторства В’ячеслава Піховшека. А на цю… особу я маю нездорову реакцію ще з 2004 р. – від Помаранчевої революції. Якщо хтось забув, я нагадаю – саме ця… особа співала дифірамби і панегірики Януковичу в часи, коли той був і прем’єром, і кандидатом, і Президентом. Саме ця… особа у листопаді 2011-го закликала владу не рахуватися ані з опозицією, ані з громадянським суспільством, позаяк суспільство в нас погане, а гарним воно стане лише коли ним займеться професура Донецька. Гадаю, зрозуміло, що сама лише пропозиція поширити… інфу, яку видає оця… особа мене добряче розлютила. А відтак – примусила замислитися.

В матеріалах авторства «піховшеків» важить не те, що вони говорять (бруд лити вони майстри), а те, про кого вони говорять. У даному випадку – про Андрія Павелка.

Глянув я в інтернет, що там навколо Павелка робиться – аж, мати Божа! Та там справжня інформаційна розправа! Три телеканали синхронно вилили бруд… Антикорупціонери жадають крові Павелка з натхненням михо-майданчика, що жадав крові дядька Петра після затримання Міхо… Купа дописувачів на ФБ виють і ремствують про те, що все, край… Нема більше в Україні злочинця більшого за Павелка…

Явно багато хто пропозицію громадянина Каплюченка прийняв – і відпрацьовує.

А я от візьми – і замислись. Канали, які наїхали на Павелка, це серед іншого NewsOne та 112-й – їх не в міру часто останнім часом пов’язують з Віктором Медведчуком. В’ячеслав Піховшек складну місію з вихваляння проФФесора Януковича почав у 2004-му, в період коли Адміністрацію Президента очолював Віктор Медведчук. Де ще я натикався на зв’язки цього пана?

Та от же! Після того, як хорватські футболісти Домагой Віда та Огнен Вукоєвич вигукнули «Слава Україні!», та коли на них за те визвірилася ФІФА – Вукоєвич був відсторонений від складу хорватської делегації на ЧС в Росії. Андрій Павелко тоді виступив з ініціативою компенсувати Вукоєвичу штраф і працевлаштувати його в Україні. І зразу ж нарвався на обурення віце-президента УЄФА Григорія Суркіса. Суркіс заявив, що не можна підтримувати хорватських футболістів, бо от не можна псувати стосунки з УЄФА. Мовляв, плюнули вам, українці, в душу – розслабляйтеся й насолоджуйтеся, стосунки з ФІФА важливіші за вашу скривджену національну гордість. Григорій Суркіс в минулому – бізнес-партнер Віктора Медведчука.

А ще Григорій Суркіс останнім часом заходився всіляко тішити Путіна. От і новина наспіла – журналістка Ярослава Коба заявила, що пан Суркіс ДОМОВИВСЯ з футбольними фанатами, аби ті більше не співали відомий хіт «Путін х….о». Мовляв, аби не перетворювати футбол на дитячий садок.

До речі. Футбольні фанати, а ви самі в курсі, що Суркіс вас уже того… домовив? Все? Путін більше не те саме? А як швидко вас… домовлять не вигукувати більше «Слава Україні»? А?

Бо, от розумієте… Якщо Суркіс, явно аби догодити Путіну, заходився боротися з фанатською пісенькою, чи може він і його пов’язані з Москвою колеги обійти увагою цілого голову ФФУ, який намагався допомогти футболістам, що вигукнули страшне для заселенців Кремля гасло «Слава Україні»? Чи хтось вважає, що цей вчинок голови ФФУ Путіна не розстроїв, і що не треба такого голову змішати з помиями, у першу чергу, аби іншим не повадно було? Як ви гадаєте, після Павелка як швидко дійде черга до патріотичного гасла, яким в 14-му на вулицях Дніпра віталися всі, хто носив військовий однострій – і кадрові, і призвані, і добровольці?

Ну… з ФІФА ж не можна тої… стосунки псувати?

Я не знаю, що там робиться у ФФУ. Я не знаю, що за людина і керівник Андрій Павелко. Я не відслідковую новини футболу. Натомість я відслідковую новини політики. А від цієї історії політикою тхне так само, як від Віктора Медведчука – Москвою. Я в такі ігри – не граю.

Це моя відповідь цьому Каплюченку та всім іншим Каплюченкам, які надумають лізти до мене з подібними пропозиціями. Не марнуйте даремно час – свій і мій.

Автор