Президент зустрівся з представниками компанії Airbus Helicopters (фото, відео)

Постачання французьких гелікоптерів посилить операційні можливості сектору безпеки України – Президент зустрівся з представниками компанії Airbus Helicopters

Постачання французьких гелікоптерів посилить операційні можливості сектору безпеки України.Підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні». Під час зустрічі з Виконавчим директором компанії Airbus Helicopters Брюно Івеном, Старшим віце-президентом, директором з питань регіону Європа компанії Airbus Helicopters Олів’є Мішалоном та Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон говорили про створення єдиної системи авіаційної безпеки на базі Міністерства внутрішніх справ, Державної служби надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Це потрібний і надзвичайно важливий для України проект.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 14. Juli 2018

 

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні».

«Вчора я підписав відповідний Закон, який ратифікує зазначену Угоду і фактично дав зелене світло реалізації цієї Угоди», – сказав Глава держави під час зустрічі з Виконавчим директором компанії Airbus Helicopters Брюно Івеном, Старшим віце-президентом, директором з питань регіону Європа компанії Airbus Helicopters Олів’є Мішалоном та Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон.

Президент висловив низку пропозицій до основної Угоди, підписання якої має відбутися за місяць.

Зокрема, Глава держави акцентував на потребі у гелікоптерах Збройних Сил, особливо в умовах захисту територіальної цілісності та суверенітету України.

«Наша Україна зараз відбиває російську агресію і сума, яка виділяється на цей контракт є дуже значною. Ми би просили, щоб частина цього контракту, частина вертольотів, могла б піти для Збройних Сил України», – сказав він і попросив врахувати це побажання.

Петро Порошенко зазначив, що також доручив Прем’єр-міністру та Міністру внутрішніх справ опрацювати це питання і при необхідності внести уточнення щодо комплектації гвинтокрилів для таких цілей. «Ми маємо повну і єдину позицію української сторони. Був би дуже вдячний, якщо б ми могли внести це уточнення при реалізації контракту», – сказав він і нагадав, що Україна та Франція вже мають позитивний досвід співпраці з французькими компаніями.

«Ми дуже вдячні і за системи радіоелектронної боротьби, і за інші системи, які сьогодні нам дуже допомагають в цій непростій ситуації», – додав Президент.

Також Глава держави акцентував на потребі у гелікоптерах для надання медичних послуг на селі, особливо у гірській місцевості. «Крім зазначених цілей, які закладені, що можуть виконувати гелікоптери, нам дуже потрібно розвиток сільської медицини у гірських районах – Прикарпаття, Закарпаття, Львівської області. Також я думаю, що це буде враховано. Щоб на сьогоднішній день лікар добирався до пацієнта не 24 години, а міг би за лічені хвилини або принаймні години надати необхідну допомогу і створити умови для евакуації постраждалого», – наголосив Петро Порошенко.

Угода між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні була підписана 29 травня цього року у Парижі. Згідно з документом, французька сторона надає Україні офіційну підтримку у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту у формі кредиту для реалізації державного інвестиційного проекту із закупівлі гелікоптерів та пов’язаних із ними товарів, робіт і послуг.

Президент підкреслив, що створення єдиної системи авіаційної безпеки на базі Міністерства внутрішніх справ, Державної служби надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби та Національної гвардії «потрібний і надзвичайно важливий для України проект, адже служба обслуговування потребує вдосконалення і поліпшення».

Він також висловив задоволення досягнутими домовленостями. «Величезна робота, якій ми приділили стільки уваги, сьогодні завершена успішно. Це свідчить у тому числі і про інвестиційну привабливість, і про початок вашої роботи на території України. Це перша наша об’ємна робота, і я не виключаю можливості створення спільних підприємств. Україна має дуже потужну базу вертольотобудування. Зі спільними проектами ми можемо виходити і на ринки третіх країн, в чому я дуже зацікавлений», – резюмував Глава держави.

Джерело