Хороші новини. 4 липня 2018 року

Алла Комарова

Те, на що ви вже давно чекали – РадіоТисячіМазеп та гарні новини з України. Буде багато Президента та агроновин 😉

Британська The Telegraph стверджує, що Україна має другу за потужністю армію в Європі після Росії. Взагалі-то там цілих 25 емейзінг-фактів про Україну, про які британці не знали, а їм розказали. Бо Україна – це модно.

Президент Петро Порошенко підписав подання до Верховної Ради про розгляд законопроекту про податок на виведений капітал.

А також підписав уже вступаючий у дію Закон про валюту, яким спрощується ведення валютних операцій. Бізнес радіє шалено.

Кабінет міністрів створив Національний фонд досліджень, серед завдань якого плануються питання підтримання фундаментальних і прикладних досліджень, а також науково-технічних розробок. Вчені радіють, але поки не шалено.

Норвезька компанія Scatec Solar побудує в Миколаївській області 3 сонячних станції загальною потужністю 47 МВт. Вартість проекту становить 52 млн евро.

Експорт з України до Сербії зріс майже на 60%. Основними статтями експорту до Сербії були: руди, шлаки і зола — 63%, чорні метали — 15,7%, дерево і вироби з деревини — 7,5%, папір і картон — 1,5%.

Надходження до місцевих бюджетів збільшились на 19,7 млрд гривень.

Надходження до місцевих бюджетів збільшились на 19,7 млрд гривень У І півріччі 2018 року до місцевих бюджетів…

Gepostet von Державна фіскальна служба України am Donnerstag, 5. Juli 2018

Половину всієї органічної гречки у світі вирощують в Україні. В Україні під органічним виробництвом задіяно 440 тис. га, що становить 1% від сільгоспугідь у країні.

Сезон херсонських кавунів офіційно відкрито, і вони вже масово роз’їжджаються всією Україною.

Українська промислова компанія ІНТЕРПАЙП почала дослідно-промислову експлуатацію нової лінії фінішної обробки труб на заводі в Нікополі (Дніпропетровська область). В її створення інвестовано 8 млн доларів. Додаткові потужності дозволять збільшити обсяг виробництва лінійних труб для експортних ринків і підвищити якість продукції.

17 українських виробників соняшникового шроту отримали право експорту до Китаю. Таким чином, Україна, яка забезпечує більше половини світового експорту соняшникового шроту, ще збільшить своє домінуюче становище.

Україна вдвічі збільшила в минулому році експорт гороху. Основний приріст показника відбувся за рахунок збільшення поставок в Індію. На другий рядок рейтингу піднялася Туреччина.

Уряд затвердив інвестиційний Меморандум між Україною та Саудівською Аравією, яка визначає конкретні напрями двостороннього інвестиційного співробітництва у сільськогосподарській галузі.