Результати роботи органів прокуратури 20.06 – 26.06.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Земельні ресурси, які виявили поза межами законодавчого поля, знов у центрі уваги органів прокуратури.
Минулого тижня представники державного обвинувачення провели у цій сфері ефективну роботу і продемонстрували рекордний показник: понад 1190 га земель загальною вартістю понад 88 млн. грн за рішенням суду повернуті в державну власність та місцевим громадам. Зокрема, це – земельні ділянки сільськогосподарського, рекреаційного призначення, землі промисловості, оборони, лісового фонду та комунальної власності.

Над цим успішно попрацювали прокуратури Вінницької, Житомирської, Дніпропетровської, Київської, Луганської, Херсонської областей та Військова прокуратура Південного регіону.

Не менш результативною можна вважати роботу прокуратур й щодо повернення із незаконного обігу та користування грошей, майна та активів, загальною вартістю 9 млн. 409 тис. грн.

По цих провадженнях у судах успішно відстояли свою позицію представники прокуратур Вінницької, Дніпропетровської, Рівненської, Чернігівської, Хмельницької, Київської областей та міста Києва. Питання стосувалися стягнення упущеної вигоди, повернення законним власникам приміщень, безпідставно сплачених бюджетних коштів, ухилення від сплати податків та погашення заборгованості за оренду.

У порівнянні з позаминулим тижнем, спостерігається збільшення кількості фактів виявлення корупційних злочинів. У період з 20 до 26 червня їх зафіксовано 18.  На неправомірну вигоду спокусилися поліцейські, військові, прикордонники, представники підприємства оборонно-промислового комплексу, інспектори Держпраці, Укртрансбезпеки, медики та митники. Розмір хабарів коливався від 2 до 100 тис. грн.
Станом на сьогодні з початку року прокуратурою задокументовано 5048 фактів хабарництва та інших корупційних злочинів.

Джерело

Автор