Зловмисників, що розгромили табір ромів та вбили одного із них, взяли під варту у Львові

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3, працівниками Нацполіції Львівщини встановлено причетність мешканців Львова та прилеглих сіл до нападу на табір ромів поблизу с. Сокільники, що на Пустомитівщині, в ніч з 23 на 24 червня 2018 року.

Слідством встановлено, що група молодиків, озброївшись предметами спеціально пристосованими для нанесення тілесних ушкоджень (ножами, металевими трубами, ланцюгами), здійснили напад на табір, у якому тимчасово проживали особи ромської національності.

Чоловіки здійснили погром та побиття його мешканців.

Внаслідок цього, 24-річний мешканець Закарпатської області отримав численні ножові поранення та помер.

Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за п. 12, ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та заздалегідь підготовлених для нанесення тілесних ушкоджень), ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України.

Правоохоронцями одразу ж затримано одного повнолітнього, якому 26 червня повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 та п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (за що законодавством передбачено покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення), а сімом неповнолітнім – за ч. 4 ст. 296 КК України (покарання до 7 років позбавлення волі).

Вказаним особам судом обрано міру запобіжного заходу – 60 днів під вартою без альтернативи внесення застави.

Крім цього, встановлюється причетність і інших осіб до вчинення цього кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.

Джерело

Автор