Адміністрація Президента Трампа вважає підтримку України важливим пунктом своєї роботи, – заступник Держсекретаря

Адміністрація Президента США Дональда Трампа і особисто Дональд Трамп вважають питання забезпечення безпеки в Україні і підтримки реформ, запроваджених Урядом, одним з найбільш важливих. Про це сказав заступник Державного секретаря США Джон Салліван під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Зустріч відбулася напередодні Другої конференції з питань реформ, в рамках робочого візиту Глави Уряду України до Королівства Данії.

«Ми приділяємо велику увагу вашій державі. Адміністрація Президента Трампа вважає підтримку України на шляху до процвітання важливим питанням», – сказав Джон Салліван.

«Сьогодні має бути дуже продуктивний день, і маємо прекрасну нагоду обговорити питання двостороннього співробітництва в політичній та економічній площині. Підтримка реформ і вирішення питань безпеки – це інвестиції в наш загальний успіх», – сказав Володимир Гройсман.

Під час розмови сторони, зокрема, торкнулися питань інвестиційної співпраці і енергетичного співробітництва в контексті протидії будівництву газопроводу «Північний потік -2» і забезпечення сталого транзиту палива потужностями української ГТС. «Ми партнери, ми готові говорити і приймати рішення в інтересах України і наших міжнародних партнерів», – зазначив Володимир Гройсман.

Джерело

Автор