Щоб кремлівській міф про “фашизм на Украінє” не став реальністю

Костюк Олександр

От не було 27 років існування України такої проблеми і раптом виникла. Страшна проблема, від якої ми, мабуть, всі загинемо, чи не так? Проблема не з Росією, не з кремлем, не на фронті – а з ромами в Києві.

Під час зовнішньої агресії гурти молодих, дужих хлопців в одностроях не знайшли собі іншого зайняття, аніж в масках ганяти по лісосмузі циганчат та циганських жінок. Озброївшись при цьому сокирами та молотками. Це надзвичайно войовничо та мужньо. А потім робити “героїчні” селфі в масках на фоні розгромленого табору. А потім ці фотки та відео тиражують російські ЗМІ в Росії та на Заході.

Проблема з ромами роздувається штучно. Системно. Професійно. Спеціалістами з Луб’янки. Розганяється за немаленькі гроші по провідних ЗМІ. Підтримується кремлівськими ботами та ботами націоналістів, які працюють “плєчом к плєчу”.

Технологія проста і по-гебешному примітивна. Але й ефективна:

  1. Робиться вкид в ЗМІ: «цигани окупували центральний вокзал»,«цигани засмітили голосіївський парк та напали на еколога». Найсвіжіше сьогоднішнє: «Очнулся в луже крови»: в Киеве ромы жестоко избили подростка». Тут же в матеріалі й адреса «300 ромов стоит табором возле железнодорожного вокзала около ТРЦ “Ультрамарин”.
  2. Відразу включаються ольгінські боти, які поділяються на дві групи.
    Одні вдають «прастих украінцев», розганяють агресію та ненависть, активно підтримують «актівістов» коментарі (цитую):
    Андрей Гайдук, Киев, Украина: «Окружить ночью и забрасать коктейлями бл»,
    Данило Червоний, Провідний фахівець в компании «Центр протидії російской агресії в Україні» (зверніть увагу – російской): «нужно делать погромы ромов! выселения, если угодно!»
    Іван Кошевий, Kiev,Ukraine: «Есть законы Украины,которые цыгане (ромы) нарушают. Всё ТОЧКА. Если государство бездействует (самострои, безобразия на улицах), то вступают в силу “общественные организации”. Цыгане это как бомжи.»
    Друга група – явні, демонстративні кремлеботи, ті волають про «націзм на Украінє», «аха-ха, нацикі рулят», «власть сама не справляется, нанимает нацистов» і т.п. Діють за принципом «від зворотнього», якщо явні кремлеботи сварять «нацдружини», читач починає підтримувати, співчувати «своїм», тобто нацдружинам та С14.
  3. Пліч о пліч з ольгінськими, самі того, можливо, не розуміючи, працюють боти націоналістів. Більшість цілком щиро, просто грають «за своїх», стараються підняти рейтинг своєї політсили. Їх озброїли стандартними мемами, головний з яких, що зустрічається найчастіше, «А ви б пустили сім’ю циган до себе додому»? Набором страшилок «про циган», зібраних по інформаційних помийках:
    «Цигани, буквально виламавши двері вдерлися до квартири, почали щось кричати на мою 85-ти річну матір і за 3 хвилини винесли все цінне. Стара людина отримала інсульт, що вкоротив їй життя».
    «На мене особисто 5-6 циганських підлітків налетіли на вулиці, витягли гаманця з кишені і, побігши, кинули його вже без грошей».
    «Я вже не кажу про ситуації на відкритих майданчиках ресторанів в Одесі та Луганську, де вагітні циганки з немовлям на руках за відмову дати їм грошей просто набирали жменю землі і кидали до тарілок, а у відвідувачів плювали і матюкались »(тобто таваріщ посиджує в ресторанах окупованого Луганська).
    «У поминальні дні вони окуповують входи на цвинтар, агресивно жебракують, а потім просто не дають побути у могили батьків, гундять щось біля тебе і шарпають за одяг. Це кожен рік».
    Коли їм говориш про погроми етнічних груп за національною ознакою організаціями націоналістів, включають типовий кремлівський «іхтамнєт»:
    «це не націоналісти, це була просто група небайдужих молодих людей»
    та типово кремлівське «уваснєтдаказатєльств»
    «немає гонінь на ромів – є конфлікт із групою порушників закону які виявилися не різнонаціональним колективом громадян України а організованими ромами. Чому це роми а не поляки чи болгари а то й угорці – поясніть?»
    Такими методами, методами репортажів радіо хуту про тутсі, розігрівають пересічного обивателя. Розбурхують в ньому примітивні, печерні інстинкти, які дрімають в кожному з нас. Розбурхують системно, грамотно, послідовно. Суспільство підігрівається таким чином 2-3 дні. А потім приходять «спасітєлі». Нацдружини та С14, які вмить «рєшают проблему, которую нє способни рєшить власті».

Класично гебешна схема.

Спочатку обивателя залякують створеним жупелом, викликають паніку та агресію, будять примітивні інстинкти. Потім підсовують готове «бистроє рєшєніє проблеми», та ще й гарно прикрашене національною символікою, камуфляжем «вєтєранов добробатов». Точно так діяла гебня на Донбасі, розбурхавши обивателя страшилками про Правий Сектор і підсунувши «спасітєлєй-ополчєнцєв».

Для чого це робиться? Нам штучно вирощують фашизм. Кремлівський міф про «фашизм на Украінє» провалився. Саме тому гебня вирішила піти іншим, підступнішим шляхом – створити його штучно.

Саме таким способом, “швидким вирішенням проблем” йшли до влади німецькі фашисти. І гірше за все те, що багатьом у нас це подобається. Суспільство ковтає наживку. Нам підкинули солоденьку прикормку – Крисіна, Лусваргі, «вєтєрана, ізбітого кавказцамі», – щоб підняти рейтинги радикальних націоналістів, створити їм імідж Робінгудів, «благородних защітніков» (аналогічний імідж защітніков створювали терористам Донбасу).

Не плекайте ілюзій: якщо нам згодували Крисіна та Лусваргі, то це тільки тому, що вони не потрібні кремлю. Відпрацьований матеріал. Але ми серйозно обговорюємо: правильно чи неправильно було, що розгромили кіоски тих грузинів. Ми радіємо, як чудово гарні хлопці схопили терориста Лусваргі (якого насправді до того вже взяло СБУ, і який, приїхавши в ДНР за адреналіном, швидко зрозумів, в яке болото він потрапив). Ми схожі на карасів, які з розумним виглядом обговорюють смакові якості наживки, яку нам підсунули. Не звертаючи уваги на гачок, який в тій наживці приховано.

А тим часом маємо результати. Маємо реальні, підтримані люмпеном погроми за національною ознакою. Маємо факти захоплень міськрад невідомо ким керованими радикалами. Тобто виборним органам влади, в які громада вільно та без примусу обирає своїх представників (добре чи погано – це інше питання), нав’язується воля невідомо ким керованих людей. Функції державних органів правопорядку перебираються невідомо ким керованими організаціями, гарно прикрашеними національною символікою. Так, поки що це робиться з чутливих для суспільства приводів, з красивими мотивами. Поки що. Тому що це лише солодка наживка.

Вони напрацьовують рейтинги. Вони напрацьовують підтримку люмпенської частини суспільства. Вони привчають нас до думки, що погроми за етнічною ознакою – це нормально, добре і навіть корисно. Це просте «навєдєніє порядка». Що захоплення наших держустанов агресивними молодиками – це шлях до порядку та справедливості.

Але в потрібний час ці хлопчики виконають свою місію. І це не буде проста імітація на камери, яку виконував в 2014-му Правий Сектор. Будуть справжні погроми представників різних національностей. І повірте, цигани та кавказці – то лише розминка, проба пера. І захоплення міськрад теж лише проба пера.

Тому що тоді кремлівській міф про “фашизм на Украінє” почне ставати реальністю. Тому що тоді Захід, наш єдиний союзник, завдяки якому ми тримаємося проти вдесятеро сильнішого агресора, відвернеться від України, і ми залишимося сам на сам з реальними фашистами – російськими. Більш того, ми станемо ідеологічними союзниками кремля. Тому що ідеологія так званих «націоналістов-радікалов» абсолютно аналогічна ідеології «ополчєнцев». Різниця лише в кольорі прапорців. Та кремлю плювати на колір прапорців.

І ті, хто РЕАЛЬНО керує ретельно вирощеною, рейтинговою, радикально-екстремістською політичною силою, отримають надзвичайні можливості для будь-яких провокацій, для розколу України за етнічною ознакою, для відпадіння східних та південних областей (адже так потрібен коридор і вода в Крим), для створення потрібного Casus Belli та ще багато для чого. От для того це все і робиться.

Мене дивує, чому ніхто не звертає на це увагу. Жваво обговорюють Тимошенків, Найємів, Богуцьких та інші старі теми. А тим часом кремль вирощує нову політичну силу. І якщо їм це вдасться – їм непотрібна буде перемога Тимошенко чи Гриценко. Питання президентства взагалі стане неактуальне.

Проблема циган існує в Європі з часів розпаду Візантійської імперії. Так, вона існує насправді – в них нестандартна зовнішність та поведінка, вони схильні до кочового способу життя, нав’язливого жебрацтва, дрібного криміналу (в певних їх колах). На фоні війни з РФ, роботи російських спецслужб всередині країни, тотальної скупки наших ЗМІ ворогом, постійних провокацій гебні всередині країни, питань укріплення ЗСУ та економіки, становлення нашої держави на міжнародній арені – проблема циган десь на 30-му місці.
Але розмова ведеться про те, що тепер цю супермегапроблему (жебрацтва та дрібного шахрайства) штучно роздмухують, до рівня істерики, до №1..Абсолютно тими ж методами, якими роздмухували в 2014-му істерики щодо ПС на Донбасі. Ті ж кремлеботи, ті ж вкиди в ЗМІ по наростаючій, ті ж провокації. Тепер я наочно бачу, що відбувалося в мізках донбаського обивателя на початку 2014-го. І якими примітивними методами це робилося.

Способи вирішення таких проблем – чіткий маркер рівня суспільства. І рівня розвитку кожного індивідууму також.

Проблема ромів НЕ ВИРІШУЄТЬСЯ погромами. Вона вирішується кропіткою, повсякденною роботою поліції, соціальних служб, комунальних служб, місцевої влади. Але кремлю зараз дуже потрібна проблема, проблема з національним ухилом.

Кремлю зараз потрібна картинка погромів. Найкраще – щоб ці погроми підтримували доведені до істерики обивателі. Кремлю потрібно зробити керованих ним псевдо націоналістів потужною політичною силою. Кремлю потрібно, щоб суспільство сприйняло погроми за національною ознакою як хороший та корисний метод. Тим самим ми з прихильників цивілізації стаємо ідейними союзниками фашистської ерефії. Саме для того «проблема» роздувається до №1. Саме для того різноманітні боти заповнюють соцмережі «лічнимі історіямі із жізні». Саме для того в ЗМІ щоденно вкидаються «новини про страшних та ужасних циган», які «мальчіка, маленького, в трусиках» ну і т.п. За всім цим стоїть чіткий план. Стоять люди у фуражах, які натискають на кнопки у ваших головах – кнопки дитячих страхів, кнопки ксенофобії, кнопки «швидкого радикального вирішення татком всіх проблем». Люди у фуражах грають на мізках обивателя, як на дешевому синтезаторі. Грають грубий, примітивний луб’янський шансон. Мені гидко і принизливо це бачити.

Невже це не ясно?