Колишнього гендиректора ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» оголошено у міжнародний розшук

Прокуратура Одещини спільно з органами Національної поліції, Управління Служби безпеки України в області та Головним управлінням Державної фіскальної служби в області вживає заходи для розслідування оборудок з нафтопродуктами у злочинній схемі, організованій колишнім головою спостережної ради групи компаній, та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

За даними розслідування, у 2013 році члени угруповання залучили до злочинної схеми генерального директора ПАТ «Одеський нафтопереробний завод».

У ході слідства в квітні 2017 року прокуратура Одещини спільно з поліцією погодила та направила письмове повідомлення про підозру директору публічного акціонерного товариства.

Вказана особа вмотивовано підозрюється в участі у діяльності злочинної організації та злочинах, вчинених у складі вказаного угруповання, а саме умисному ухиленні від сплати зборів, вчиненому службовою особою підприємства, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Колишнього генерального директора ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» оголошено у міжнародний розшук.

Нагадаємо, прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах при реалізації нафтопродуктів.

Внаслідок злочинних оборудок з паливом до державного бюджету не надійшло понад 3 млрд грн загальнобов’язкових платежів.

У злочинній схемі були задіяні посадові особи Одеської митниці, керівники нафтопереробного заводу, представники підконтрольних підприємств та фіктивних фірм, диспетчери суб’єктів господарювання, капітани суден, які здійснювали фіктивні судозаходи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Джерело