Відповідь опоненту

Костюк Олександр

– Олександре, нинішня українська влада перемогла корупцію, не краде і не ховає гроші в офшорах, реформувала судову систему, підвищила рівень життя українців до небувалих висот! А всі, хто кажуть, що це не так – найняті на кремлівські гроші! Чи не так?

– Володимире, нинішня українська влада прийняла Україну в умовах повної розрухи економіки (організованої кремлем та його маріонетками, що були протиснуті до керівництва Україною завдяки кремлівським грошам та кремлівським інформаційним потужностям), в умовах падіння ВВП на 14%, втрати економічних регіонів, з паралізованою банківською та фінансовою системою. В умовах війни з зовнішнім агресором з повністю знищеною армією.
За час роботи “нинішньої влади” з нуля відновлена армія, зупинено агресора, звільнена частина окупованих територій, організована міжнародна підтримка України світовою спільнотою, агресор несе щоденні тяжкі втрати.
В сфері боротьби з корупцією зроблено в цих умовах більше, ніж за всі попередні роки (PROZORRO, НАЗК, НАПК, електронне декларування і багато іншого), олігархи (Фірташ, Коломойський, Ахмєтов і т.п.) значно втратили свій вплив та активи.
Судова система реформується, що не робиться в один день.
Щодо “влада краде і ховає гроші в офшорах”. Поняття влади включає владу виконавчу, владу законодавчу, владу судову, владу місцеву. Не виключено, що деякі представники цих влад дійсно крадуть. Як крадуть і ті, хто працює в тіні, не платить податки, не оформлює найманих працівників, завозить євробляхи і т.п.
Щодо лідерів нації, П.Порошенко, наприклад, перший Президент України, який за період каденції значно зменшив свої статки (зароблені грамотно збудованим бізнесом світового рівня). Все, що російська пропаганда зуміла “нарити” на нього за 4 роки, – це 1000 доларів на офшорному рахунку (створеному щоб передати бізнес в сліпий траст) та поїздка за власні гроші з сім’єю на короткий відпочинок. Ті українці, що цього не розуміють, м’яко кажучи, недалекі та піддаються впливу ворожої пропаганди, яка робить ставку на людські слабкості та стадний інстинкт.

Автор