СБУ затримала бойовика так званої «ЛНР», який катував українських заручників

Співробітники Служби безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою затримали у Міловому на Луганщині бойовика терористичної організації «ЛНР».

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що уродженець Луганської області тривалий час входив до незаконних збройних формувань терористів «Рим» та «1-а козача сотня ім. С. Синельникова», де був особистим помічником ватажків угруповання.

Під час досудового слідства співробітники СБ України задокументували, що бойовик брав участь у катуванні українських військових, взятих терористами у заручники. Він також за вказівкою російських кураторів конвоював бранців на територію РФ.

Оперативники спецслужби з’ясували, що бойовик вирішив залишити незаконне угруповання та виїхати на територію підконтрольну українській владі. Він навіть зареєструвався як вимушений переселенець для отримання соціальних виплат від України. Правоохоронці затримали зловмисника під час зняття з банкомата нарахованої суми.

Триває досудове слідство.

Джерело

 

28.12.2017 співробітниками Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України, за дорученням Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України, на території Луганської області затримано громадянина України, який підозрюється у тому, що він у 2014 році брав участь у терористичній організації «ЛНР», де на «посаді помічника ватажка незаконного збройного формування «РИМ» вів бойові дії проти підрозділів Збройних Сил України та інших підрозділів, залучених до проведення АТО. Також вказана особа підозрюється у незаконному утриманні, конвоюванні та проведенні допитів полонених українських військовослужбовців.

Того ж дня зазначеній особі вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) КК України.

Наразі слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва розглядається клопотання про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: за вчинення інкримінованих вказаному громадянину злочинів Кримінальним кодексом України передбачене максимальне покарання у виді позбавлення волі строком 15 років з конфіскацію майна.

Джерело

Автор