Результатами експертизи підтверджено голоси М. Саакашвілі та С. Курченка на аудіо- та відеоматеріалах (відео)

Генеральна прокуратура України на підтвердження законності здобуття аудіо- та відеоматеріалів щодо розмов між М. Саакашвілі, С. Курченком, С. Дангадзе в рамках кримінального провадження вважає за потрібне повідомити про наступне.

Українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ проведено фоноскопічну експертизу, яка підтверджує аутентичність голосів на зафіксованих розмовах між М. Саакашвілі та С. Курченком у вказаному кримінальному провадженні.

Слова та фрази, які їм належать, зафіксовані у протоколі за результатами проведення негласного розшукового заходу, який був проведений за дозволом суду.

На теперішній час близько 15 осіб, які сприяють українським правоохоронним органам у документуванні кримінальних правопорушень М. Саакашвілі, С. Курченка, О. Динника, С. Дангадзе, допитані як свідки та перебувають під захистом держави.

Нагадаємо, що Генеральною прокуратурою розслідується кримінальне провадження від 04.12.2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 15, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності); ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 4 ст. 110-2; ч. 1 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 110-2 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Джерело

 

Автор