НФ! Не вбивай себе…

Mason Lemberg

Написав комент в пості Княжицького про те, що я думаю про НФ.
Я сподіваюсь, що хтось таки задумається…

Багато людей називає мене т.з. “порохоботом”. Багато з т.з. “порохоботів” в очі чи позаочі звинувачують мене в тяжінні до НФ. Не безпричинно звинувачують. Коли НФ колупався пальцем в носі, я виносив Лещенка вперед ногами у справі Мартиненка. І якби ви, з підконтрольним вам ЗМІ, використали ті факти, які я тоді знайшов, і оприлюднили їх по ТВ, то удар по НФ був би значно меншим, і, можливо, Мартиненку не прийшлося би складати мандат. Я вже тоді документально довів, що справа Мартиненка – фуфло. Було і багато інших історій, коли я заступався за НФ.
В принципі, завжди, у всіх ситуаціях, я намагаюсь згладжувати конфлікти БПП/НФ, в тому числі наїзди на партії чи на її очільників.

Що, безперечно, нервує декого з моїх читачів, які не дуже люблять вашу партію.

Але мене це мало хвилює, бо я знаю, що держава понад усе, і не можна через якісь рагульські абідкі певних членів коаліційних партій руйнувати коаліцію дочасно і породжувати хаос.

Дякувати людям, багато з них змогли себе пересилити та прийняли державницьку позицію щодо НФ. Це було не просто: окремі члени НФ давали багато причин сумніватися в їхній адекватності, шкварили та продовжують шкварити всю партію. То якусь манду Замміністра без конкурсу призначать, то якийсь Хірой собі ногу вилкою прострілить, то якийсь дятел Міністр, не знаючи законів, глорить за прорив кордону на поїзді УЗ… Це не говорячи про набагато гірші зашквари, які навіть згадувати не хочеться.

Але я (і багато інших людей) закривали на це очі, розуміючи, що треба підтримувати коаліційну партію, і там є багато нормальних людей.

Але те, що ви творите протягом останніх 2-х місяців, на це не вистачає терпіння навіть у мене, досить лояльної до НФ людини.

То ви зриваєтесь з ланцюга, і коли вибухають боєприпаси, і людей в сльозах вивозять з домівок, ви починаєте лупити по Муженку, наперед з’ясувавши, хто винен. Це було настільки дико і несподівано, що ох..вали навіть представники самопомочей і ведучі сепарських телеканалів. А потім ви питаєте: “А що такого ми зробили? Чого ви нас мочите, ми всього лише хочемо покарати винних?”

І я хочу покарати винних, але ви мочили Муженка ще тоді, коли взагалі не було нічого зрозуміло… Ви з Бутусовим вже призначили його винним. Тому, може, в когось і були правильні справедливі претензії до Муженка, може, Муженко і був в чомусь винуватим, але, пішовши на поводу в хейтерів і всяких бутусових, ви очорнили всі свої претензії. Вже не кажучи про те, що мудрі люди спочатку розслідують, а потім призначають винних, а не призначають винних на 2-й секунді вибухів.

Те, що ви видаєте за останні 2 дні, взагалі не піддається будь-якому здоровому глузду і поясненню.
Зокрема, вчорашній ваш опус про “віденські змови” – це повний йуленізм.
Це кому ви хочете розкрити позаминулорічну тухлу суперсенсацію про змову Порошенка з Фірташем, додумавши до цієї історії змову Порошенка з Росією?
Людям, які вас підтримували попри жорсткі і непопулярні (але потрібні) реформи Яценюка, попри брехню про його вкрадені мільярди і попри реальні істерики, зашквари, скандали членів партії?
Ви серйозно вважаєте, що для цих людей ваші домисли, в які ви самі встигли повірити, є чимось авторитетним? І вони повірять в ваші несвіжі історії, проговорені вздовж і впоперек в 2015-му, попри те, що Порошенко, всупереч проханням Меркель і Олланда, пішов війною і звільнив 2/3 Донбасу? Це такі змови були з Росією? Про відбудову армії та санкції з Путіним теж домовлялися?

Ось приблизно так зі сторони виглядають ваші історії.
І найсумніше в цьому те, що ви, самі того не розуміючи, в пориві власної антипатії, живучі в світі домислів і фантазій, такими опусами вбиваєте останні крихти довіри до НФ.

Я буду і далі підтримувати НФ, як коаліційну партію і деяких її членів, яких я поважаю, але те, що творять деякі її члени – це повний триндєць, що не піддається жодному поясненню крім того, що партію спеціально вбивають.

Автор