«Задля безпеки громадян центр столиці знаходиться під посиленим контролем поліції» – Андрій Крищенко (фото)

Сьогодні за порядком в урядовому кварталі Києва стежитимуть близько 3000 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. В залежності від оперативної обстановки, кількість правоохоронців може змінюватися.

«У центрі міста, на проїжджій частині вулиці Грушевського, мітингувальники розбили намети, що значно ускладнило рух у столиці. Ми звертаємося до громадян віднестися із розумінням за тимчасові незручності, у зв’язку із перекриттям дорожнього руху та додатковими заходами, пов’язаними із перевіркою документів”, – повідомив Андрій Крищенко.

«Задля належного забезпечення правопорядку та недопущення будь-яких правопорушень, учасників мирних заходів перевірятимуть на фільтраційних пунктах та вибірково ручними металошукачами. У деяких громадян також перевірятимуть документи, які засвідчують їх особу», – начальник поліції Києва.

Поліція закликає утриматися від будь-яких провокацій, на які силовики реагуватимуть відповідно вимог чинного законодавства. Правоохоронці звертаються до учасників акцій не порушувати громадський порядок, а також всіляко сприяти поліцейським у забезпеченні правопорядку та безпеки громадян.

Нагадаємо, що 17 жовтня 2017 року під час масових заходів біля Верховної Ради України постраждало четверо осіб, серед них – працівник поліції. 26-річний поліцейський роти особливого призначення та 64-річний мешканець Івано-Франківської області із травмами різного ступеню тяжкості госпіталізовані у стаціонар. Іншим двом потерпілим надано медичну допомогу на місці. Офіційні звернення постраждалих громадян щодо отримання тілесних ушкоджень до поліції не надходили.

У результаті інцидентів вчора правоохоронці нікого не затримували.

На даний час за фактами подій розпочато 3 кримінальних провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 186 (Грабіж) та ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Станом на 11:00 грубих порушень громадського порядку не зафіксовано. Поліція продовжує забезпечувати публічну безпеку та порядок.

Джерело

Автор