В с. Дмитрівка Новоайдарського району після встановлення вежі в Бахмутівці зменшилася кількість “окупаційних” каналів (фото)

Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану телерадіомовлення на території села Дмитрівка Новоайдарського району Луганської області.

За результатами здійсненого моніторингу було встановлено, що до 2014 року всі жителі села дивилися ефірне телебачення, але в 2014 році українські канали зникли з ефіру, тому половина домоволодінь села встановили собі супутникове телебачення. “Після запуску вежі у Бахмутівці в ефірі з’явилося кілька українських каналів та зменшилася кількість каналів, що транслюються з окупованої території”, – повідомляє радник Міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія.

Голова сільської ради Владислав Денисенко розповів, що найбільші метаморфози відбулися з цифровим телебаченням “Т2”. В пакеті раніше було кілька українських каналів і понад десяток тих, що транслюються з Луганська. Тепер, як і має бути, в пакеті 32 канали, хоча канали, що транслюються з окупованих територій, теж залишися. “Село Дмитрівка знаходиться у вкрай незручному для українського мовлення місці – поруч і кордон з Росією, і лінія розмежування”, – сказав Денисенко.

Нагадаємо, 22 серпня 2017 року відбулося офіційне відкриття нової 134-метрової телевежі, що знаходиться неподалік села Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області.

Джерело