Світова війна

Іван Хом’як

Американські побрехенькарі кажуть, що Байден поставив дві задачі – підтримати Україну і не допустити нової світової війни. Іншими словами, діяти за принципом «я в хатинці», а воно «може саме пройде». Це тупо і ось чому.

Світова війна починається тоді, коли якась із країн порушує ключове правило світового порядку. Світ після 1945 року цим правилом обрав табу на приєднання до своєї країни території, яку ти сам і світ раніше визнавали чужою. Ти можеш влаштовувати урядові заколоти, підгодовувати опозицію чи озброювати проксі-сили, гратися в сепаратизм, ти можеш навіть окупувати цю територію на десятиліття, але не можеш назвати її своєю на законодавчому рівні, якщо перед цим визнавав чужою. Як тільки це зроблено, світова війна вже почалася.

Отже світова війна почалася 18 березня 2014 року. З цього моменту говорити про якусь ескалацію чи якесь запобігання війні тупо. Вона вже йде. Її можна було зупинити, коли б основні гравці весною 2014 року поставили Московію на місце. Тепер вона буде розвиватися незалежно від стану справ на російсько-українських фронтах. Наш опір лише частково локалізує світову війну, але не перешкоджає їй розгорятися.

На сьогодні, єдиним способом зупинити війну є військова поразка Московії та руйнування тоталітарної коаліції. Без цього розгоряння світова війна, з багатомільйонними прямими і мільярдними непрямими жертвами, неминуча.

Як неминучою є і ядерна фаза війни. До ядерної війни нас штовхає не посилення спротиву Московії, а страх перед нею. Немає кращого способу розпалювати вогнище світової війни, як боятися її початку, коли вона вже давно триває.

 

Колаж: ТСН.ua

Автор