Нова балістична ракета України

Олександр Коваленко / Інформаційний спротив

Якби Україна у 2022 році мала на бойовому чергуванні хоча б 4 дивізіони ОТРК «Грім-2», а в арсеналі зберігалося б від 100 до 200 балістичних ракет, то росія, можливо, і не наважилася б на повномасштабне вторгнення. А якби й наважилася, то наслідки від перших днів вторгнення були б зовсім інші.

Аналогічно щодо ПКРК “Нептун”.

Але, на жаль… На жаль.

Зараз ми виходимо на той рівень, якого не було у нас з низки причин вранці 24 лютого 2022 року. І російські окупанти почнуть незабаром відчувати на собі відкладену відплату.

Але не варто очікувати 100500 ракет, які вже завтра ввечері запускаються по кремлю. Це буде так само, як із українськими дронами-камікадзе. Скільки було у 2022-му році диванного ниття на тему: “Де наші шахеди? Невже так складно зробити копію шахеду?”. І поки одні нили, інші робили.

Так, складно. Так, непросто. Етап за етапом, крок за кроком. Але минуло два роки, по росії прилітають десятки українських дронів-камікадзе за вечір на глибину вже до 2 500 км.

Впевнений, скоро почую знайоме скиглення: “Де обіцяна Зеленським балістика? Невже так складно зробити сотню ракет і запустити по кремлю?”.

Усьому свій час. І все буде так само, як із дронами-камікадзе. Але…

Але в майбутньому дуже важливим чинником для України буде як достатня кількість ОТРК нового покоління, так і ПКРК, з відповідним арсеналом – запасом ракет.

Наша безпека цілком і повністю залежатиме від ступеня страху, який відчуває ворог.

Джерело

Автор