Ігри в Мар’яну

Ростислав Павленко

За менші гріхи «слуг» виганяють із партії й фракції, віддають на поталу правоохоронцям, відрікаються й клеймлять як відхилянтів від лінії Зеленського-Єрмака.

А тут – просто кучні залпи по військовому керівництву, прямо конкурс фантазій «як сьогодні Марʼяна ненавидить генералів».

Оскільки жодної реакції немає – напрошується висновок, що це і є лінія Зеленського-Єрмака: очорнити військове керівництво в очах суспільства і підлеглих, повісити на них провину за провали керівництва політичного і створити у народа картинку: «як же воювати з таким військом, треба терміново йти на російські вимоги через посередників, за будь-яку ціну».

Вони думають, що, якщо їм вдавалося дурити українське суспільство і маніпулювати ним раніше, то і тепер вийде.

Але скільки мотузочці не витися – кінець все одно буде. І ігри «в Марʼяну» його лише наближають.


Олексій Петров

Слуга народу посиділа добу, почухала репу і вирішила свій донос в ДБР на генералів трішки розширити, додавши прізвище Валерія Залужного! Окрім цього, змінився вектор формулювання доносу (ой, вибачте, депутатського звернення), і тепер це не тільки начебто перешкоджання депутатській діяльності Марʼяни, але й взагалі «діяльності вищого військового керівництва ЗСУ у 2022… 2023 та 2024 роках», і ще там щось про підготовку до повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

Далі я не став дивитись відео, яке Марʼяна опублікувала на своїй сторінці. Вибачте. На тверезу цей потік образ «генерали – какашкі, а я – гарна квіточка» дивиться неможливо. Я стільки не випʼю. Та й в армії я не вживаю принципово. Залізне правило, яке ввів в дію мій перший комбат «Соболь» ще восени 2014 року. Тому…

А знаєте, друзі, я підтримую зараз Марʼяну. От чесно. Як на духу.

І пропоную додатково розширити як список осіб, діяльність яких мусить перевірити ДБР, так і додати роки, за які мусять перевіряти. От прям починаючи з травня 2019 нехай і перевіряють. Одразу пропоную Марʼяні дописати прізвища Зеленського, Єрмака і ще якогось х@я, з яким вони бухали в Буковелі за лічені тижні до повномасштабного вторгнення. (Нічого ж собі, тут повномасштабне вторгнення на носі, усі розвідки союзників про це волають наче скажені, а вони з пляшкою горілки. Уявляєте, що було би, якщо б це було фото з Залужним та Шапталою. Але ні. Генерали тоді якраз і готувались до вторгнення. Як могли, готувались в обстановці, коли усім іншим на Банковій, судячи з усього, було пох).

І навіть пропоную Марʼяні сформулювати питання в зверненні «Чому в цей час вищевказані персони (ось вам фото) не перевіряли стан інженерних загороджень на кордоні з окупованим Кримом?»… Хто не в курсі, скажу. Якщо би вся вибухівка, яка була там, спрацювала, півострів напевне би відсунувся від материка метрів на двісті.

І потім ще декілька питань, а саме «Чому в цей час вищевказані особи вживали щось із пляшки в колибі, а не перевіряли стан фортифікаційних загороджень під Мелітополем? Чому вони замість катання на лижах у Буковелі не полетіли в Маріуполь, аби проконтролювати, як місто готується до можливої (на жаль, цілком реальної) оборони»? Ага, ну вже ж бігали одного разу по фонтанчикам. Чого б ще раз не побігати.

Можна дописати прізвище Арахамії, який напередодні вторгнення городив шопопало, аби тільки спростувати усі попередження від союзників про вторгнення з боку росії, яке ось-ось почнеться.

Пропоную Марʼяні піти ще далі та зʼясувати, а що малось на увазі, коли цілком конкретні посадові особи говорили про розмінування акваторії Азовського моря біля Маріуполя і про якісь шатли на коридорі з тимчасово окупованим Кримом? Як так сталося, що на складах на момент повномасштабного вторгнення з боку росії не виявилося бронежилетів і шоломів? На дворі ж була не весна 2014-го, а початок зими 2022 року.

І обов’язково спитати слідчих, нехай вони порахують, яку ціну в людських життях сплатила (і продовжує сплачувати) Україна за всі ці божевільні прой@би цілком конкретних посадових осіб?

Марʼяна може і себе вписати в звернення, чого вже соромитись? І задати слідчим запитання «Звідкіля у неї опинилась інформація про місце розташування двох українських генералів, і з якою метою вона оприлюднила конфіденційну інформацію в соціальних мережах, після чого одразу по українському місту був нанесений ракетний удар? Окрім цього вона може сформулювати ще одне питання стосовно себе «З якою метою напередодні контрнаступальних дій ЗСУ на початку літа 2023 року вона оприлюднила фото з машиною розмінування (які застосовуються виключно під час наступальних дій), вказавши напрямок, на якому було зроблено фото, а також тип озброєння, і давши зрозуміти, що це не одна установка, а декілька»?

Більше ніж впевнений, що українці допоможуть Марʼяні сформулювати інші питання по темі. Наприклад, куди щез президент майже на 19 годин під час свого повернення з Оману?

А так да, зараз в усьому винні генерали. А потім будуть винні полковники. А після них – майори, капітани, лейтенанти.  А потім…

Автори
, ,