Порошенко на Парламентській асамблеї НАТО в Болгарії 26.05.2024 (фото)

Порошенко обговорив із болгарськими політиками посилення підтримки України та безпеку чорноморського регіону

Петро Порошенко, який бере участь у Парламентській асамблеї НАТО у Софії, обговорив з болгарськими політиками посилення допомоги Україні.

«Розпочав візит на Парламентську асамблею НАТО, яка відбувається у Болгарії. Разом із представниками сестринської партії ГЕРБ Андреєм Ковачевим та Даніелем Мітовим обговорили шляхи посилення болгарської політичної, економічної та військової допомоги Україні на 2024 рік. Подякував за незмінну підтримку Болгарією курсу на членство України в ЄС та НАТО як невід’ємної складової нашої спільної перемоги над російським агресором», – повідомив пʼятий Президент у соцмережах.

«Ми також обмінялися думками щодо зміцнення безпеки у регіоні Чорного моря та спільних військово-технологічних проектів співробітництва, а також шляхів підвищення ефективності санкцій проти агресора. Запросив керівництво ГЕРБ здійснити візит в Україну», – пише Петро Порошенко.

Джерело

 

Допомога недостатня: Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Петро Порошенко, який бере участь у Парламентській асамблеї НАТО в столиці Болгарії, на зустрічі з делегацією ФРН закликав перейти до нового виміру військової підтримки України з боку Заходу. 

«Існуючі рамки допомоги є недостатніми для перемоги над агресором. ФРН має підтвердити стратегічне лідерство і просувати зростання обсягів військової допомоги Україні у розмірі одного відсотка від ВВП, надати ЗСУ право на використання західної зброї проти цілей на території росії, розмістити німецькі збройні контингенти, спільні військові підприємства та склади на території України, а також збільшити поставки високоточної зброї Україні», – вважає пʼятий Президент.

«Німецькі лідери мають схвалити важливе рішення щодо запрошення України приєднатися до Вашингтонського договору НАТО», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

У межах засідання Парламентської Асамблеї НАТО відбулася зустріч із делегацією Канади при НАТО.

Обговорили критичну ситуацію на фронті та нагальні потреби Збройних Сил України у відсічі російської агресії. Закликав канадських партнерів до рішучої та сміливої підтримки запрошення нашої держави приєднатися до Договору про НАТО на Вашингтонському саміті у липні.

Більше зброї, більше санкцій, членство у НАТО — це справжні безпекові гарантії для України.

 

Автор