Бабські бунтування на Московії тривають

Тетяна Кохановська

Хм, а в рашків таки оці бабські бунтування по темі чмобіків тривають. Так, воно поки що мале за масштабами. Але риторика дедалі гостріша. Вже нема ніякого “владімір владіміровіч, смірєнно пріпадаєм к вашім стопам”. Вони тепер кажуть, адресуючись urbi et orbi “нас наїбали, і вас наїбуть”.

Якщо хтось не слідкував, поясню стисло, в чому там річ.

Дружини чмобіків – саме чмобіків, це важливо, – потроху почали якусь публічну протестну активність. Вона своєрідна, – ці орчиці, вони проти війни як такої не виступають, навпаки, “Родіну нужно защіщать”. Але в них наростає нерозуміння, чому це мають бути саме їхні чоловіки. Так і кажуть – де ваші добровольці? Не вистачає? Так мобілізуйте інших. А наших поверніть взад.

Ну тобто ви розумієте? Вони, ці орчиці, доста спокійно терпіли, поки їхніх орків-самців вбивали пачками під різними Бахмутами. Але коли почали дембелювати кримінальників, яких нагребли приблизно одночасно з чмобілізацією, і навіть частину контрактників, а чмобікам, схоже, трубити, аж доки рак на горі свисне, то в їхні нескладно влаштовані душі закралася підозра. Що їх наїбали, що всі довкола нормас своїх самців здали на мнєсо, а вони якісь лохушки. Звісно, вони кажуть значно пишномовніше, але суть та сама.

Ну… побачимо, що з того буде. З одного боку, протести крихітні поки. Але а) не вщухають; б) влада якось сильно метушиться як на такі мікромасштаби. Пункт б) зрозуміти можна, оті жони – дуже незручний для влади протестант. Пиздити їх і тягти на буцегарню лячно, а ну як збунтують орки в окопах? А по пункту а) в мене є гіпотеза.

Думаю, протести не вщухають ще й тому, що збігаються з хотєлками шойго-гєрасімових. Справа в тім, що армійські з мо рф страшенно хочуть нову чмобілізацію. Саме чмобілізацію, щоби ото копняками нагнати стільки орків, скільки їм хочеться. Як вони вміють і люблять. А не визбирувати по крихтах зеків і добровольців. А хуйло й політичні кремліни пручаються, принаймні до виборів. Тому, думаю, військові будуть потай такі протести підтримувати.

Ну й ось, бачте, потроху постають і соціальні наслідки. (А “аналітикам” на кшталт шульман великий привіт. Як і тим, хто в нас її слухає. Вона ж що казала? Що оскаженілі орчиці і є типу суспільне ядро ідеї війни? Хрін там. Шкурні інтереси завжди переважатимуть. Бути в сраці вони згодні, але тільки разом з усіма. А от бути тими, кого розвели – ні, не хочуть).

 

Фото із соцмереж: Мітинг родичів мобілізованих у Москві, 07.11.2023

Автор