Вісь Зла остаточно сформована і відкриває другий фронт

Володимир Омелян

6 жовтня – 50-ті роковини початку війни Судного Дня, 7 жовтня – день народження Х@йла.

Сьогодні важко сказати, яка з цих дат була символічно обрана для брутального нападу на Ізраїль, але, що можна сказати точно: Вісь Зла остаточно сформована і відкриває другий фронт на Близькому Сході.

Китай-Іран-Росія-Північна Корея у спробі перетягнути на свою сторону Саудівську Аравію на чолі з «екстравагантним» принцом.

Ключовий висновок, який треба зробити з цієї історії: Кремль завжди кине, і, обираючи між компромісом і остаточним демонтажем ссср, треба обирати останнє.

В Китаю є ще шанс на демократичний розвиток, але єдина передумова для цього – знищення автократичних режимів Ірану, Росії та Північної Кореї. Пекін не захоче і не зможе бути наодинці.

Тому демократії мають бути з кулаками, епоха Чемберленів, Меркель і Обам канула в Лету.

Улюблений принцип «win-win», треба визнати, поганенько працює навіть у бізнесі та геть непридатний для геополітики. Місіонер, намагаючись охрестити лева, неодмінно опиниться в його пащі.

З особливостей війни на Близькому Сході, яка поновилася сьогодні.

Ретельно спланована операція. Обстріл вівся зі стаціонарних, заздалегідь обладнаних позицій, які чомусь не були виявлені завчасно. Всі дії Хамасу на початку спецоперації були чітко узгодженими, і участь у них брали як нападники з Сектору Газа, так і завчасно масово інфільтровані агенти, які діяли згідно з планом.

Мета погано озброєної орди, яка ввірвалася в Ізраїль на мотоциклах, джипах, човнах і дельтапланах, використовуючи ракети з гаражів, очевидна: максимальний хаос і публічна картинка, провокація Ізраїлю на криваву відповідь і приєднання арабського світу до Вісі Зла.

Не думаю, що їм це вдасться. Серед лідерів арабського світу більшість цинічних прагматиків, а публічна думка має вагу в демократіях, а не автократіях.

Водночас, Нетаньяху допустив серйозну помилку у легковажній оцінці можливості таких подій, як свого часу і Голда Меїр, що вартувало їй поразки на виборах після Судного Дня, – він надто захопився геополітичними іграми з Кремлем, і доля Пашиняна його нічого не навчила.

Ізраїль точно розбереться після війни, чому так сталося, що політики «проспали», розвідка не попередила, армія була не готова. З відповідними політичними оцінками виборців.

Зараз нація обʼєднана і всі ресурси скерувала на перемогу, як і ми в Україні.

Водночас, для себе ми повинні зробити належні висновки:

– Остаточної перемоги ніколи не буває, після завершення однієї війни неодмінно буде наступна.
– Політична короткозорість, небажання фінансувати і забезпечувати найсучаснішими засобами армію веде до поразок.
– «Мобілізація коштує дорого економіці», «масло замість гармат і дороги замість солдат», «Росія/Іран/Китай – не вороги, а друзі» призводять до ще більших втрат, а інколи і до катастрофи.
– Будь-яка концентрація ворожих сил біля кордонів з Україною має отримувати удар на випередження. Для цього треба мати чим і з ким. І начхати, що нас вважатимуть агресивними, – менше лізтимуть.
– Після війни всі проросійські елементи мають бути депортовані додому. Байдуже, який паспорт і «язик» – любити Москву треба вдома, а не чекати в Україні асвабадітєлєй. До речі, московських сектантів можна вивезти на кордон вже, їх і так ніхто садити не планує. Хоча і є за що.
– Під час війни військових підтримують, а не переслідують. А от після війни – карають недалекоглядних політиків.

Зрадників розвішують на вербах одразу.

П.С. Сподіваюся, у Києва вистачить мізків переконати Тель-Авів, що тепер це точно спільна війна. Українські експедиційні корпуси можуть бути не лише в Африці.

А щодо безпечної гавані для українських грошей в Дубаї чи Омані надмірно переживати не варто. Як британці з американцями там вирішать, так і буде.


Олександр Коваленко

ХАМАС празднует мимолётную, но для него важную победу.

Хезболла и Талибан ликуют. В россии, принимавшей непосредственное участие во вскармливании ХАМАСа, Талибана и Хезболлы, нарадоваться итогами дня не могут.

Но знаете, кто на самом деле сегодня потерпел тотальное поражение?

Нет, не ЦАХАЛ и не МОССАД, о которых я писал ранее. Они уже развернули акцию возмездия полным ходом. Проиграли палестинцы. Тотально.

Палестинский вопрос всегда был очень непростым. Его решение – это необъятная задача. Но сегодня палестинцы действиями ХАМАС были загнаны в тупик.

То насилие и издевательства, которые распространяли пляшущие бабуины, уж никак не вызовут к ним сочувствие, когда их будут выжигать напалмом. Мир словно окунулся в средневековье, варварские набеги, когда женщин похищали из домов, а мужей жестоко убивали. Только кони сменились пикапами и квадроциклами. Террор и насилие, кровь по чистым, опрятным улицам, расстрелянные в автомобилях и на остановках люди. Глумление над убитыми, насилие над пленными.

Мягкотелое мировое сообщество, погруженное в равномерную негу цивилизации, получило сегодня шоковый разряд, который после Бучи, Бородянки, Гостомеля стали забывать. Стали забывать, каков он реальный, уродливый лик террора.

Вот только ради неповторения, недопущения таких трагедий пора смело смотреть на суть проблемы, кто за ней стоит, и как с этим совладать. Не подменять понятия и прятаться в раковину, а начать действовать.

В противном случае этот кровавый уроборос поглотит в скором времени всех. Именно всех, без исключения.


Сито Сократа

Израиль под ударом подопечных ГРУ

Израиль переживает очередной трудный момент своей истории. Страна была атакована палестинскими террористами из ХАМАСа и «Исламского джихада». Их главари объявили о проведении серии убийственных акций под названием «Наводнение Аль-Аксы» на территориях прилегающих к Сектору Газа, превращенному 13 лет назад в Хамастан, который представляет собой некий аналог российских террористических образований типа «ДНР» или «ЛНР». При этом палестинские террористы выпустили свыше 3 тыс. ракет и снарядов по израильским населенным пунктам. В ходе террористического набега, по предварительным данным израильской стороны, погибли как минимум 100 израильтян, около 1000 человек получили ранения.

Министром обороны Галантом объявлено о начале контртеррористической операции «Железные мечи» с целью полного уничтожение террористов. Очевидно, что правительству Нетаньяху необходимо в считанные часы показать эффективную зачистку сил палестинского агрессора для стабилизации ситуации в стране.

Если говорить о качествах очередного поколения палестинских боевиков, подготовленных с помощью иранского КСИР и российского ГРУ, то это форменные выродки. Эти нелюди глумятся над захваченными в плен израильскими девушками, стариками, расстреливают безоружных людей на автомагистралях. Наблюдается такой же почерк, как у террористов из российской армии в Буче в 2022 году. Этому нечего удивляться, ведь поработали пресловутые российские инструкторы и планировщики спецопераций.

Делегации ХАМАС с распростертыми объятиями регулярно принимали в Москве. В марте 2023 года Россию посетили члены политбюро ХАМАСа Муса Абу Марзук и Иззат Ришка. В ходе переговоров в МИД обсуждалась российская помощь боевикам для планирования военной операции против Израиля. Также была согласована координация между Москвой, Тегераном, ХАМАС и Хезболлой, иными словами, после майской операции ЦАХАЛа «Щит и стрела» в Москве решили помочь восстановить военный потенциал боевиков, дабы навредить Иерусалиму и подыграть иранским дружкам.

Конечно, РФ, завязшая в войне против Украины, имеет очень ограниченные ресурсы, но вполне достаточные для подготовки ассиметричных ударов по Израилю. Интересы команды Путина здесь имеют сразу несколько измерений. Прежде всего следует упомянуть пещерный антисемитизм самого Путина. Он ненавидит президента Украины Зеленского за его еврейские корни, к тому же антисемитские выпады используются для подыгрывания мусульманскому элементу в рядах российской оккупационной армии. По некоторым данным, в рядах ВС РФ, занимающихся продвижением «русского мира», 40% составляют мусульмане. Москва по умолчанию на стороне террористов ХАМАС. К слову, из-за засилья мусульман внутри России Путин прогибается под Кадырова, а также с легкостью слил православную Армению.

В околокремлевской экспертной тусовке царит эйфория по случаю жесткой эскалации арабо-израильского противостояния. Там рукоплещут палестинским террористам. После того, как Иран оказал военно-техническую помощь российской стороне, в РФ с воодушевлением встречают любое сообщение о бедах врагов Тегерана. По линии ГРУ отрабатываются феерические сюжеты о том, что Израиль ослабила военная помощь Украине или бред о том, как украинские спецслужбы готовили боевиков ХАМАС. Все это дымовая завеса, тогда как на самом деле кремлевцы вне себя от радости из-за новой войны против Израиля и работают над ее расширением для отвлечения внимания мирового сообщества от российской агрессии против Украины.

Путинцы мечтают сорвать нормализацию отношений Израиля с арабским миром, особенно саудитами, а потому помогают иранцам разыгрывать палестинскую карту. Такой вот кровавый израильский подарок к путинскому дню рождения преподнесли ему стервятники из ГРУ.


Олена Кудренко

Скромно припускаю, що в цілому світі немає більш впливового зла, ніж ось це.

Є Іран. Є КНДР. Є хтось менший. Є Китай. Але є Путін (невід’ємна частина росії), який:

– зрозуміло, що закомплексована людина, що самостверджується за рахунок інших;
– за декілька своїх каденцій чи не особисто виростив націю вбивць та мародерів;
– спотворив психіку власного населення, створивши ідеологію, вклавши шалені гроші в пропаганду, винісши її за межі російських кордонів;
– втерся в довіру до Європи і був рукостислим багато років. Таким не спромігся стати жоден лідер темної частини світу;
– спромігся до якоїсь межі приховати тероризм як невід’ємну складову російської “місії” чи сенсу існування, замаскувавши його під “бізнес”, “дружбу”, “співпрацю”.

Спотворив відносини багатьох країн. Навмисно. Влізши туди зі своїми “миротворчими” намірами.

Надав ресурси терористам для атаки на Ізраїль сьогодні.

Спотворив історію свою, сусідів та цілого світу.

Виплекав ненависть свого населення та пострадянських слабких умів до тих, хто зміг стати успішнішими за росію.

Знищив життя тисяч людей.

Його сліди в Африці та на Сході, в європейських корупційних скандалах і в американських виборах.

Але найбільше його “досягнення”, повторююсь, в тому, що він виростив ціле покоління дивних, нелюдяних, зі спотвореною свідомістю… Навіть не знаю, як їх назвати. Маса, яка захлинається ненавистю до всіх і навіть до себе, навіть не усвідомлюючи це. Бо руйнує свої життя без мети, знищуючи власне майбутнє.

КНДР теж таке виховала. Іран теж таке виховав. Багато хто таке виховав. Але тільки росіяни – в кожній дірці затичка. Шпіонаж, збут наркотиків, підкупи політиків, втручання в демократичні вибори, шантаж газом чи нафтою, спотворення реальності… А потім морду цеглою: “это нє мы”, “свободу навальному!”.

Отже висновок один: є “людина” на планеті, і місце її існування. Не буде її – і світові конфлікти якщо не зникнуть, то загасяться. Бо нікому буде навчати палестинців управляти дронами. Бо нікому буде надавати Ірану якісь військові можливості. Бо нікому буде підливати масла у вогонь, у справи інших країн. Все було би тихіше. Спокійніше.

Все потроху би виправилось, до певної межі. Окрім одного – наслідків “виховання” покоління росіян. Мільйонів путіних.

Автор