Петро Порошенко зустрівся з Міністром закордонних справ Швеції Тобіасом Біллстрьомом

Петро Порошенко, який бере участь у міжнародній безпековій конференції у шведському Вісбі, провів зустріч із Міністром закордонних справ Швеції Тобіасом Біллстрьомом.

Пʼятий Президент подякував Швеції за послідовну і незмінну підтримку України у боротьбі проти російської агресії до нашої спільної Перемоги.

«У Стокгольмі розуміють рівень загрози, яку становить путінська росія для миру та безпеки не лише на європейському континенті, але й у всьому демократичному світі. Тому Швеція була і залишається одним з найвідданіших союзників України, донорів політичної та військової допомоги», – зазначає Порошенко у соцмережах.

Він закликав Уряд Швеції посилити санкції проти росії та її сателітів, а також притягнути путінський режим до міжнародної відповідальності через створення спеціального трибуналу за агресію та військові злочини проти України. Петро Порошенко також зазначив: важливо просувати в структурах ЄС конфіскацію заморожених російських активів та їх використання на відбудову України.

Пʼятий Президент пояснив, наскільки важливою є підтримка Швецією схвалення Європейською Радою рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС до кінця 2023 року. А також отримання запрошення для України приєднатись до Вашингтонського Договору про НАТО на наступному саміті Альянсу у 2024 році.

«Особливий акцент під час зустрічі поставили на питанні зміцнення демократичної стійкості України, посилення демократичних інституцій, незалежності правосуддя, політичного та медіа плюралізму, ефективних антикорупційних інституцій, сприятливого бізнес та інвестиційного клімату», – повідомив Петро Порошенко.

Джерело

Автор