«Ми вже готові», або Як дискредитувати реформи, які не подобаються владі

Ніна Южаніна

ЗМІ поширили інформацію про те, що у Мінсоцполітики якось дуже швидко відреагували на начебто пропозицію США підвищити тарифи на комуналку в Україні.

Глава відомства Оксана Жолнович заявила, що влада готова до лібералізації цін на послуги ЖКГ.

Міністр соціальної політики відреагувала на рекомендацію США лібералізувати вартість комунальних послуг та одночасно збалансувати їх завдяки наданню субсидій.

Чому саме ця рекомендація відразу стала об’єктом уваги нинішньої влади?!

Пакет рекомендацій, який зараз дуже широко обговорюється в суспільстві, є комплексним.

Основна загальна і кінцева мета цих поширених у ЗМІ рекомендацій — це боротьба з корупцією в Україні. Тобто, на думку наших іноземних партнерів, на даний момент корупція в Україні є тим явищем, яке має вкрай суттєвий негативний вплив на діяльність органів усіх гілок влади, життєдіяльність держави та суспільства.

Думаю, що саме для цього керівниця Мінсоцполітики Жолнович і почала так активно коментувати готовність виконання владою саме однієї, але вкрай чутливої для людей у період війни рекомендації щодо підвищення комуналки.

Влада сподівається, що суспільство в цей період повинно «постати» проти цієї рекомендації на даному етапі, що, може, буде потім екстраполюватися владою на всі інші рекомендації, які не так критично чутливі для людей, але так чутливі для влади. Окремі заяви пані Жолнович викликають відверте здивування.

Автор