Чи критикував Бундесвер українську армію?

Сергій Марченко

Бісить тупість. Особливо, коли вона стає загрозою національній безпеці.

1. Бундесвер НЕ КРИТИКУВАВ українську армію. Жодного офіційного слова критики на адресу ЗСУ від Бундесверу за всю війну не було.

2. Видання BILD, що опублікувало статтю під заголовком “Бундесвер вперше розкритикував українську армію”, не є офіційним спікером Бундесверу. Зате видання BILD є таблоїдом – класичною жовтою пресою, що продається на хайпі та яскравих заголовках.

3. В самій статті журналісти BILD пишуть, що документ Бундесверу, на який вони посилаються, секретний. Виключно для службового використання. Критика не буває секретною. Інакше це вже не критика, а щось зовсім інше.

4. Так, і армії, і розвідки країн, які нам допомагають, аналізують помилки ЗСУ. А помилки, безумовно, є. Бо всі люди, а людям притаманно помилятися. Результатом аналізу помилок ЗСУ будуть рекомендації, які непублічно отримають ЗСУ і збережуть багато життів.

5. Мене надзвичайно турбують пости про “поганих” союзників. Цей тренд, який розганяє гірша частина Офісу президента для своїх політичних цілей, руйнує єдність України і союзників.

Як би вам не хотілося більше зброї, як би ви не були ображені на обмежене постачання, маємо подивитися правді у вічі і визнати: без Хаймарсів, Леопардів, СтормШедоу, артилерійських снарядів, ракет до Насамсів та Петріотів, про повернення наших територій можна забути.

Якщо стараннями декого з Офісу і корисних ідіотів, що розганяють зраду про “поганих” союзників, постачання зброї припиниться, все, на що зможе розраховувати ЗСУ, – це надзусиллями і велетенськими жертвами якійсь час (недовгий) утримувати фронт. Ні про який наступ з тією зброєю, що була у нас на початок вторгнення, і мови не може бути.

6. Тому, якщо ви не читали матеріал BILD, а написали про “критику” Бундесверу з матеріалів деяких наших журналістів, зніміть ці пости. І Батьківщині допоможете, і не будете виглядати довбой@бами.

Автор