Другий день Мюнхенської безпекової конференції (фото, відео)

Порошенко під час розмови з Боррелем закликав перекрити обхідні шляхи, якими росія уникає санкцій

Петро Порошенко на полях Мюнхенської конференції з безпеки під час короткої розмови з Віце-Президентом Єврокомісії – Високим Представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозепом Боррелем подякував за потужну підтримку України з боку Європейського Союзу, включаючи допомогу для придбання зброї та навчання українських воїнів.

«У контексті підготовки до наступного засідання Ради ЄС та розгляду десятого санкційного пакету наголосив на важливості значного посилення енергетичної складової обмежувальних заходів та нейтралізацію прогалин та обхідних шляхів, якими користується агресор для мінімізації впливу санкцій», – повідомив Порошенко у Facebook.

Як відомо, Петро Порошенко у своїй колонці для журналу Newsweek закликав західних партнерів запровадити проти росії такі санкції, які остаточно підірвуть її економіку і зруйнують основу путінського режиму.

Джерело

 

Артур Герасимов із Мюнхена: Наше завдання – зробити все, щоб перемога України була якнайшвидшою

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов, який бере участь у складі української делегації в Мюнхенській безпековій конференції, розказав журналістам про ключові меседжі для західних союзників.

«Ключове питання – це питання часу. Ми чуємо від наших міжнародних партнерів, що війна будн довгою. Але ми намагаємося сказати їм в кожному нашому виступі, на кожній зустрічі – щодня, просто зараз ракетами знищується наша інфраструктура. Щодня гинуть найкращі сини і доньки України. Тому ця війна має закінчитися якнайшвидше. А для цього потрібні швидкі рішення», – вважає Герасимов.

«І під час мого виступу на одному із заходів конференції, і на зустрічі з міністром оборони Німеччини Пісторіусом я чітко сказав: напіврішення, напівкроки так само небезпечні, як і відсутність кроків. Україна потребує зараз швидкості прийняття рішень нашими партнерами. Бо той час, який швидкість прийняття рішень забирає у нас, на жаль, додається країні-агресору», – наголошує депутат.

«Також на кожній зустрічі ми порушуємо питання значного посилення санкцій. Тому що росія, на жаль, досі має достатньо грошей для фінансування своїх збройних сил, які вбивають українців», – зауважує Герасимов.

«Наша команда прибула сюди на чолі з Петром Порошенком з конкретним переліком і з конкретними ідеями, пропозиціями, як ці санкції можна значно посилити. Наприклад, одна з ідей – це закриття Суецького каналу для російських танкерів чи танкерів, які перевозять російську нафту. Тоді ціна для росії виросте на десятки мільярдів доларів, і вона втратить ці гроші», – пояснює Герасимов.

«Це надзвичайно важливий майданчик. Більше 45 лідерів держав, більше 80 міністрів закордонних справ, оборони. І саме тому дуже важливо використовувати ці зустрічі для значного посилення підтримки України. Вчора виступали Шарль Мішель, Макрон, Шольц. Сьогодні будуть виступи віце-президентки США Камали Харіс, прем’єра Великої Британії Ріші Сунака. І це надважливо. Українська делегація працює тут як єдина команда. Бо єдність – це запорука того, що ми зможемо дуже швидко добиватись результатів», – зазначає Герасимов.

Він також повідомив, що окрема панель буде присвячена роботі українського парламенту в умовах війни за участі Голови ВР Стефанчука. «Звичайно, ми там будемо присутні. Будемо підтримувати, допомагати. Яка різниця, з яких ми політичних сил? Сьогодні ми всі солдати, і маємо працювати задля України», – говорить Артур Герасимов.

«Весь світ сьогодні допомагає Україні тому, що ми – демократія. І меседж, який ми теж тут чуємо, дуже простий: і зараз, і після війни ми маємо залишатися демократичною країною. Зі свободою слова, з верховенством права, з відсутністю політичних переслідувань, з плюралізмом у парламенті», – констатує співголова фракції.

«Наше завдання зараз на дипломатичному фронті – зробити все, щоб перемога була якнайшвидшою і шоб нашим хлопцям та дівчатам на фронті було легше», – резюмує Герасимов.

Джерело

 

Ірина Геращенко з Мюнхена: Закликаємо наших партнерів посилити і прискорити поставки зброї

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, яка у складі української делегації бере участь в Мюнхенській конференції з безпеки, повідомила про деталі зустрічі з міністром оборони Німеччини.

«Другий день Мюнхенської безпекової конференції. Міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус спеціально змінив свій перевантажений графік, аби зустрітися з українськими парламентарями і військовими», – написала Геращенко у Facebook.

«Звичайно, говорили про танки. І не тільки про танки. Про радарні системи, ППО і ПРО, амуніцію, літаки, тренінги і реабілітацію українських військових», – зазначає депутатка.

«А ще про час, який грає на рф. Поки ми в Мюнхені – наші воіни ведуть важкі бої на всій лінії фронту і ми просто не маємо права повертатися з порожніми руками. Просимо наших партнерів посилити і прискорити поставки зброї», – пише Ірина Геращенко.

Джерело

 

Порошенко: Використовуємо Мюнхен для наступу на росію по всіх напрямках – від Парижа до Вашингтона

 

Мюнхенська безпекова конференція – це важливий міжнародний майданчик для захисту інтересів України. Про це пише у Facebook Петро Порошенко.

«Munich Security Conference про те, як допомогти Україні перемогти, а росії прийти до поразки – економічної, військової, політичної. Ми використовуємо усі можливості цього міжнародного майданчику для наступу на росію по усіх напрямках – від Парижа до Вашингтона. Настав час перемогти!», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело

 

Ірина Геращенко та Артур Герасимов у Мюнхені провели зустрічі з французькими та німецькими депутатами

Співголови фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко та Артур Герасимов у Мюнхені провели зустрічі в складі делегації ВР з французькими та німецькими колегами. «На зустрічі з депутатами Бундестагу, Національної Асамблеї Франції і Європарламенту обговорили питання євроатлантичної інтеграції і безпекову ситуацію», – повідомила Геращенко у Facebook.

«Наступного тижня в Бундестазі відбудуться дебати щодо зброї для Україні. Акцентували увагу на важливості швидкості поставок. Щодо санкцій, то важливі реальні і жорсткі санкції, проти ключових російських компаній, таких, як «Росатом», – наголосила Ірина Геращенко.

Також украінські депутати закликали визнати ПВК «Вагнер» терористичною організацією.

«Детально обговорили питання створення міжнародного трибуналу проти військових злочинців. І звернули особливу увагу на французький і німецький бізнес, який продовжує працювати в РФ, а значить, платить податки країні – агресору», – зазначає Геращенко.

«Дуже змістовні зустрічі, важливі для міжпарламентського діалогу і посилення підтримки України», – резюмує народна депутатка.

Джерело

 

Артур Герасимов з Мюнхена: пояснюємо партнерам, що нам якнайшвидше потрібні снаряди, танки і артилерія

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов, який перебуває у складі української делегації на Мюнхенській безпековій конференції, повідомив, що ключова нагальна потреба України – це постачання для ЗСУ боєприпасів, артилерії і танків. Він зазначив, що на кожній зустрічі західним партнерам пояснюють: поставки зброї мають відбуватися якнайшвидше.

«Саме тому слово «швидкість» було ключовим меседжем від української делегації. І це стосується публічного – і не тільки – спілкування з прем’єр-міністром Великої Британії. Дійсно, Британія – це країна, яка дуже часто показувала зразки того, як можна швидко приймати рішення у підтримці України, у накладанні санкцій на країну-агресора», – зазначив Герасимов.

«Також публічно і не тільки ми спілкувалися з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном, з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок. Ви знаєте, ці три країни є найбільшими з точки зору підтримки України зараз на всіх фронтах», – констатує народний депутат.

«Також мали дуже змістовну бесіду з президентом Молдови Санду, з прем’єр-міністром Данії, з американськими конгресменами, з депутатами Бундестагу і французького парламенту. Була дуже плідна зустріч з великим другом України прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. На всіх зустрічах окрім питання швидкості ми також піднімали питання санкцій», – говорить Герасимов.

«Ми намагалися донести, що ключове завдання санкцій – залишити кремль без грошей на війну. І для цього треба вдвічі скоротити надходження країни-агресора від імпорту», – нагадав Артур Герасимов.

Співголова «Європейської Солідарності» зазначає, що Захід нарешті усвідомив – без перемоги України жодна країна в Європі і навіть у світі не може почувати себе у безпеці. «Саме тому треба зробити все для того, щоб ця перемога була якнайшвидше», – резюмує Артур Герасимов.

Джерело

 

Петро Порошенко

Україні потрібно більше зброї!

Україні потрібна Перемога!

путіна в Гаагу!

Дякую тисячам українців, які з цими гаслами прийшли на мітинг в Мюнхені під час безпекової конференції.

Весь світ має знати, що його береже українська армія. І обов’язок кожного допомогти нашим воїнам, допомогти Україні!

Укрінформ: Близько двох тисяч українців провели демонстрацію в Мюнхені (фото)


Ірина Геращенко

Попередні підсумки цьогорічного Мюнхена.

Вперше без росіян.

Минулого року відчуття неминучості війни відчувалося в повітрі, але всі грали в політико-дипломатичне врегулювання і мир. Росію відверто боялися.

Сьогодні всі говорять про необхідність перемоги. На полі бою. І поразки Росії.

Наші партнери неофіційно визнають, що минулоріч давали нам від сили 6 тижнів . І те, що Україна зберегла свою державність і вистояла, викликає безумовне захоплення.

Ця відвертість накриває: цивілізовані і сильні країни усвідомлювали неминучість упокорення і знищення цілої держави, загибель сотень тисяч людей, переділ кордонів Європи після Другої Світової, але заклякли перед загрозою збожеволілого ядерного маніяка.

Я ще більше пишаюся нашою Армією, й накриває від усвідомлення ціни і кількості жертв.

Одкровення світових лідерів, які розповідають, що помилялися в Росії і вірили Путіну, як на мене, не до кінця щирі. Росію зневажають, але продовжують боятися. Ядерної зброї, російських кримінальних еліт, хаосу її розпаду. Хоч очевидно, що Росія в її нинішньому вигляді – це абсолютне зло.

Яким буде світ без нинішньої Росії? В умовах її повної ізоляції і виключення зі всіх організацій, ринків – ця тема так чи інакше була присутня на багатьох дискусіях.

Росія має заплатити найвищу ціну за війну.

Росія має заплатити за руйнацію нашої інфраструктури і міст . Її активи мають бути конфісковані.

Має бути створений міжнародний трибунал, на лаву підсудних повинні сісти всі військові злочинці, найвище керівництво держави-терориста, її пропагандисти.

Війна в Україні зміцнила певні міжнародні інституції, як то ЄС і НАТО, в спільній боротьбі за принципи. Але й показала повну імпотентність інших. ОБСЄ, ООН мають бути реформовані. Інакше вони – просто імітація.

Відчуття, що цивілізований світ прагне і водночас боїться поразки Росії. Публічно це, по суті, сказав новообраний президент Чехії Петер Павел, але між рядками я чула це в багатьох учасників.

І, можливо, тому нам дають зброю, аби ми вистояли, але поки що не готові разом нанести руйнівний удар по агресору, аби вибити окупанта з нашої території вже сьогодні.

Санкції. Вони, безумовно, б’ють по російській економіці, але Москва має гроші на війну, вона пристосовується до обмежень і успішно шукає нові ринки збуту.

Тому Україні і нашим партнерам треба максимально активізувати зусилля з третіми країнами, аби вони доєдналися до санкцій. Та й самі ЄС і США мають не імітувати, а дійсно нанести руйнівний санкційний удар по Москві, включити до пакету всіх монополістів, зокрема й Росатом, ввести повне енергетичне ембарго, аби Росія відчула санкції миттєво, а не завтра.

Зброя. Її буде більше. Але нам потрібно набагато більше і швидше. Час – ключове питання.

Світ усвідомлює, що безкарність Росії і її успіх у війні розв’яжуть руки іншим авторитарним режимам. Це важливе переосмислення світового порядку денного. Тому, попри всю реалістичну оцінку важкості нашої майбутньої перемоги, вона обов’язково буде.

Ну, й якби не оминали деякі наші партнери теми України в НАТО – це безальтернативний шлях. І варто пройти його якнайшвидше.

 

 

Автор