У Мюнхені стартувала безпекова конференція (фото, відео)

Порошенко привіз у Мюнхен пропозиції щодо пекельних санкцій проти росії

Петро Порошенко, який перебуває на Мюнхенській конференції з безпеки, в інтерв’ю журналістам повідомив, що привіз у Мюнхен пропозиції щодо нового санкційного пакету, які презентував під час численних двосторонніх зустрічей.

«У мене відбулися короткі зустрічі з учасниками конференції, починаючи від президента Макрона і закінчуючи президентом Нііністьо. З Єврокомісарами, які сьогодні формують наш прогрес по статусу кандидата, і з міністрами закордонних справ держав-членів Європейського Союзу. Чому це так важливо? Тому що вже наступного тижня відбудеться Рада міністрів закордонних справ Європейського Союзу. І мені принципово важливо було донести позицію щодо окремого санкційного списку проти російської федерації», – говорить Порошенко.

«Це не просто десятий пакет санкцій – а це стратегія санкційного тиску на росію, яка разом з постачанням зброї є ключовим елементом примушення путіна вивести свої війська і вступити в переговори про закінчення війни на українських умовах», – наголосив п’ятий Президент.

«Для нас головним ефектом санкцій є, скільки росія втратить у 2023 році імпортної виручки», – пояснює п’ятий Президент.

«Тому пріоритетом є санкції проти постачання російського скрапленого газу з Ямальського родовища, обмеження транспортування включно з переліком криголамного класу газовозів. Спільні узгоджені рішення можуть зрізати російський експорт майже на 60 мільярдів доларів», – вважає Порошенко.

«Ми донесли позицію щодо ускладнення росіянам експорту нафти – крім обмеження ціни та позицій по обсягам. Якщо перекрити російським танкерам Суецький канал і вони будуть ходити навколо Африки – це буде означати, що вони вдвічі менше нафти продадуть Індії і Китаю», – говорить Порошенко.

«Третя позиція – збільшити кількість заморожених російських золотовалютних резервів. Ми маємо на меті, щоб вони закінчилися вже в третьому кварталі поточного року, і імпортозалежна російська економіка опинилася без можливості фінансування війни, без можливості фінансування вбивства українців», – наголошує п’ятий Президент.

«Ретельно розроблена програма була презентована мною на Мюнхенській безпековій конференції, передана в якості “Non paper» великій кількості міністрів закордонних справ Євросоюзу. Ми дуже розраховуємо на те, що і Європарламент, і Єврокомісія дослухаються до наших аргументів», – говорить Порошенко.

Як відомо, Петро Порошенко у своїй колонці для журналу Newsweek закликав західних партнерів запровадити проти росії такі санкції, які остаточно підірвуть її економіку і зруйнують основу путінського режиму.

Джерело

 

Порошенко з депутатами «Євросолідарності» проводять перші зустрічі

У Мюнхені розпочинає свою роботу традиційна безпекова конференція. В її роботі беруть участь лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко, а також співголови фракції «ЄС» Артур Герасимов та Ірина Геращенко.

В української делегації вже відбулася зустріч з Головою Мюнхенської безпекової конференції Крістоферлм Хойсгеном.

«Цьогорічна Конференція – це дискусія про шлях до перемоги України та поразки путінського режиму. Наголосив на необхідності негайного надання Україні важкого озброєння, танків та літаків, ужорсточення санкцій проти росії, притягнення путінського режиму до міжнародної відповідальності, а також прискорення членства України в ЄС та НАТО. Поінформував Хойсгена про ситуацію на фронті та передав щирі вітання від наших воїнів-героїв, яких мав честь бачити під час поїздок на Донбас. Обговорили питання зміцнення міжнародної солідарності та внутрішньої єдності в Україні», – написав Порошенко.

«На полях Мюнхенської безпекової конференції зустрілися з Генеральним секретарем ОБСЄ Хельгою Шмідт. Як представниця української парламентської делегації в ПА ОБСЄ підняла питання акредитації російської делегації держдуми та купи російських пропагандистів на зимову сесію Асамблеї. Це особливо обурливо в річницю російського вторгнення, яке всі ці покидьки підтримали», – зазначає Ірина Геращенко.

«росію треба виключити з ОБСЄ як країну, яка підтримає всі принципи цієї організації і повністю ізолювати. Обмінялися думками щодо питань безпеки, гуманітарної підтримки України, розмінування, підтримки біженців, важливості покарання військові злочини і сексуальні злочини на війні», – повідомила народна депутатка.

Співголова фракції «Європейська Солідарність», Заступник голови Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ, надзвичайний і повноважний посол України Артур Герасимов також візьме участь у зимовій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Відні. 

Вже сьогодні планується зустріч з генеральним секретарем Організації з безпеки і співробітництва в Європі Хельгою Шмітд. Ключовими питаннями є робота над питаннями значного посилення санкцій щодо країни-агресора та припинення участі російської делегації в діяльності ПА ОБСЄ.

Артур Герасимов є єдиним представником України в керівних і регламентних органах ПА ОБСЄ.

Джерело

 

Порошенко на зустрічі з Єврокомісаром Ганом: Важливо почати переговори про вступ України в ЄС до кінця цього року

Петро Порошенко у Мюнхені на полях безпекової конференції обговорив з Європейським комісаром з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоханнесом Ганом питання вступу України до ЄС та посилення санкційної політики проти росії.

«Завжди радий зустрічі зі справжнім другом України, з Комісаром ЄС Йоханнесом Ганом. Наголосив на важливості початку переговорів про вступ України до ЄС до кінця 2023 року після повного виконання нашою державою визначених умов», – повідомив Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Лідер партії також запевнив Єврокомісара, що «Європейська Солідарність» підтримує політику внутрішньої єдності і налаштована на конструктивну співпрацю з метою підвищення стійкості України шляхом проведення реформ.

«Подякував Єврокомісії за незмінну солідарність з Україною, масштабну програму макрофінансової та гуманітарної допомоги. Наголосив, що новий санкційний пакет ЄС проти путінського режиму має значно підвищити ціну для кремля за брутальну агресію проти України. Наша спільна мета – перемогти ворога та забезпечити повернення України до європейського дому», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко

Завжди з величезною радістю зустрічаюсь із представниками Естонії – одного з найбільш відданих і надійних союзників України.

В Мюнхені з міністром закордонних справ Естонії Urmas Reinsalu говорили про те, що Україна та країни Балтії мають спільні виклики та спільне майбутнє. І тому сьогодні як ніколи мусимо об’єднати зусилля для спільної перемоги над агресором.

Маємо все зробити, щоб завдати росії економічної поразки. Наші союзники мають більше використовувати економічні важелі впливу на росію.

Щиро подякував дружній Естонії за політичну та військову підтримку нашого народу у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність, а також за історичне рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.
Чого вартує тільки заклик естонських урядовців до союзників зібрати для України 100 мільярдів євро та передати мільйон снарядів!

Ми у своєму невпинному конвеєрі допомоги ЗСУ маємо гарний досвід співпраці з Естонією – це і кілька сотень дронів Autel, і робот-евакуатор для наших «Госпітальєрів». Впевнений, такої співпраці буде більше.

Адже наші стратегічні пріоритети – перемога України на полі бою та прискорене членство в ЄС та НАТО.
Наші потреби – більше зброї, більше санкцій та притягнення путінського режиму до відповідальності. Тож закликаю країни ЄС до схвалення потужних та амбітних рішень на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ.

 

Автор