Томос не дарунок, за нього важко боролися

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Помилуйтеся, що ці типи говорять зараз. “Чотири роки тому українці отримали Томос”…
Отримали…

Ні, це ви на шару отримали Джавеліни, Нлау і Стінгери у той самий час, коли ви і всі шанувальники ЗЕ розповідали, що загрози вторгнення нема, і що розмови про загрозу війни – то Захід провокує Росію. І що готуватися треба до травневих шашликів.

Це ви отримали артилерію, Хаймерси та західну техніку, хоча Заходу логічніше було владу Зеленського послати після того, як вона просторікувала, як Україні не потрібне НАТО і що НАТО погане, бо не закриває над Україною небо. І зараз не закрило. Бо НЕ МОЖЕ закрити.

Це ви отримали західну допомогу як молода демократія, яка ніби протистоїть диктатурі, хоча саме команда Зеленського ударно скасовує демократичні інституції. Блокувала патріотичні телеканали, відміняла ПроЗорро.

Ви отримали все це виключно тому, що Захід знав про мільйони українців, ладних боротися, і ще завдяки тому, що президент Порошенко свого часу зібрав коаліцію західних країн. Завдяки дипломатії в т. ч. депутатів ЄвроСолідаоності і особисто Петра Порошенка, яких ви самі не пускали за кордон на міжнародні заходи.

Це ви отримали допомогу. А Томос не був отриманий. За нього важко боролася команда Ростислава Павленка, нині депутата ЄвроСолідарності. А на фінальному етапі працювали всі – Андрій Парубій, Павло Клімкін. І звісно президент Петро Порошенко.

Томос не вдалося отримати президенту Ющенко. Його зуміла отримати команда Порошенка. Тому що була зроблена грандіозна робота. Команда ЗЕ про такий результат і мріяти не може.

І так. Подивіться, що казали ті самі представники ЗЕкоманди про той самий Томос ще нещодавно. Тепер вони ледь не собі заслугу приписують.

Агов! У вас РПЦ в Україні (УПЦ МП) не хоче міняти назву відповідно до закону. У вас досі заблокований закон про перехід громад із конфесії в конфесію разом з культовим майном! Про це розкажіть!