Перші «Спартани» та 200 рацій вирушають на Східний фронт! (фото, відео)

Терміново на Донбас: Порошенко передає на східний фронт 200 рацій і ретранслятори

 

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» передає на східний фронт 200 рацій та 8 ретрансляторів.

«200 дуже крутих автомобільних цифрових радіостанцій Motorola. І 8 ретрансляторів. Можливо вони за розміром не так вражають, як пікапи, SHIELD чи Oshkosh, але, повірте, нам дивом вдалося їх вирвати та привезти», – показав Порошенко обладнання.

«Зараз завершуємо оформлення – і терміново на Схід. Під Авдіївку, під Бахмут, бо там зараз вирішується доля не лише України, а можливо всього світу», – пояснює п’ятий Президент.

«І кожен з нас має зробити те, що він в змозі, щоб прискорити перемогу, щоб забезпечити контрнаступ, щоб звільнити українську землю від рашистського непотребу, вичавити їх з країни. А кого не вичавимо – знищимо. Іншої розмови не буде», – говорить Петро Порошенко.

Загалом з 24 лютого після початку повномасштабного російського вторгнення Фонд Порошенка, компанія «Рошен» та волонтери ГО «Справа громад» спрямували на підтримку ЗСУ  більше 1 млрд 650 млн грн. За ці кошти було придбано: бронежилети, кевларові шоломи, зброю (зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше), пікапи, вантажівки, тягачі та бронемашини, тепловізори, дрони, прилади нічного бачення, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування (в тому числі велика кількість зерна і продуктові набори як для військових, так і для мешканців визволених міст).

Джерело

 

Перші Спартани в Україні, а скоро будуть під Бахмутом і Авдіївкою – Порошенко

 

Перші бронемашини Spartan, куплені Фондом Порошенка та волонтерами ГО «Справа Громад», проходять технічну підготовку для виїзду на фронт. У  жовтні Петро Порошенко повідомив про угоду на закупівлю для ЗСУ партії британських бронемашин сімейства Spartan.

«Це вже наша друга партія бронетехніки, відомі на всю Україну Spartan. Ці машини зараз в Україні. Вони, як кажуть наші механіки і водії, в дуже пристойному технічному стані. Ми проводимо зараз технічне обслуговування. Перша підготовка відбулась ще у Великій Британії нашими фахівцями. І дуже скоро вони будуть під Бахмутом, в Авдіївці. Вони будуть бити ворога», – сказав Порошенко.

Він повідомив, що фахівці працюють над збільшенням місткості бронемашин, які також будуть обладнані додатковим військовим оснащенням та зброєю.

«Ми намагаємося, щоб там було шість, а може й сім місць для десанту. Ми привеземо і «Султани», де буде більше місця – думаємо, на 8 десантників. І привеземо «Самаритяни». Це буде броньована машина для евакуації поранених», – пояснює Порошенко. Він також повідомив, що техніка надійде у Десантно-штурмові війська, де буде сформований батальйон з однотипними бронемашинами. Під них також готується ремонтна база, запас запчастин і паливно-мастильних матеріалів.

П’ятий Президент подякував усім, хто донатить на ЗСУ, і наголосив: це найкращий антистрес після російських обстрілів.

«Пишаюся, що ми це зробили. І можемо ще більше! Тому якщо після ранкових прильотів хочеться задонатити на «Спартани» – за цим на сайт ГО Справа Громад. А я помножу ваш донат удвічі», – нагадав Петро Порошенко.

Spartan належить до сімейства бойових броньованих машин CVR (Combat Vehicle Reconnaissance). У британській армії цей БТР призначався для транспортування невеликих спеціалізованих груп розвідників, стрільців-зенітників, мінометників, саперів тощо. Spartan має високу мобільність та компактні габарити. Може долати водні перешкоди.

Як відомо, Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» придбали та передали у Десантно-штурмові війська 11 італійських бронемашин MLS Shield. Три бронемашини були уражені під час російських обстрілів, але надійна броня врятувала життя українським воїнам.

Фонд Порошенка традиційно подвоює суму коштів, які збирають для ЗСУ волонтери.

Загалом з 24 лютого після початку повномасштабного російського вторгнення Фонд Порошенка, компанія «Рошен» та волонтери ГО «Справа громад» спрямували на підтримку ЗСУ  більше 1 млрд 650 млн грн. За ці кошти було придбано: бронежилети, кевларові шоломи, зброю (зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше), пікапи, вантажівки, тягачі та бронемашини, тепловізори, дрони, прилади нічного бачення, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування (в тому числі велика кількість зерна і продуктові набори як для військових, так і для мешканців визволених міст).

Джерело


Юрій Бірюков

Закупка бронетехники – от это пипец длинный процесс, который не ускорить и не оптимизировать. Начиная от сложных первоначальных переговоров по цене, когда пытаешься ее сбить до минимума, но мало рычагов давления – техники на рынке мало, да и спрос взвинтил цены. И заканчивая получением бесконечных экспортных/транзитных/импортных лицензий.

Мы это проходили на закупке броневиков MLS SHIELD, мы это проходили на закупке FV103 Spartan. Но все это я пишу в прошедшем времени – Спартаны уже поступают в Украину.

Состояние “завел и поехал”, что вчера и продемонстрировано было. Полтора десятка машин, по сути половина батальона. Были планы довести до батальонного комплекта, но после ноябрьской шумихи цены взлетели в потолок и пока сбить не удается. Но мы упрямые, мы давим 🙂.

Это ВЫ сделали, это ВЫ купили – пополам с Петром Порошенко. И тут такая математика… Стоимость единицы, с доставкой/лицензиями/ремонтами – 1 315 710 гривен, а значит “волонтерских” денег в закупке одной машины 657 855, ведь Петр Порошенко удваивает каждую собранную нами гривню.

Это ж что получается? Это получается, что волонтерской группе закупка одного Спартана обошлась в $18 000? Да, именно так.
Э – эффективность.

 

Допомогти армії просто:

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

 

Автор