Найбільший у світі тягач Oshkosh уже в Україні! (фото, відео)

Стало відомо, в яку бригаду Порошенко передає найбільший у світі тягач Oshkosh

 

Найбільший у світі тягач Oshkosh M1070, кошти на який збирали на день народження п’ятого Президента Петра Порошенка, вже прибув в Україну. Як повідомив Порошенко журналістам у Львові, його передадуть в 43-тю окрему артилерійську бригаду для перевезення натівських гаубиць 155-го калібру.

«Ми його передаємо в артилерійську бригаду. Ми погодили це з командуванням Збройних Сил, і саме цей тягач буде тягати німецькі Panzerhaubitze, польські Krab. Цей американський 8-ми колісний велетень може заходити в будь-яку багнюку і витягати на позиції артилерійські системи набагато швидше, ніж це робилося раніше», – пояснює Порошенко.

«Цей тягач – саме для того, щоб мститися рашистам. Зараз ворог відчує швидкість та міць нашої артилерії. Вони ще не бачили нашої справжньої люті. Я знаю, що хлопці із артилерійської бригади дуже чекають на нього. Вони телефонували багато разів: «Коли, коли?». А після вчорашньої ночі, повірте, вони чекають його ще більше», – наголошує Порошенко.

«Бачите, ось тут зараз стоїть 286 миль, тобто це практично нульовий тягач», – показує Порошенко.

П’ятий Президент зауважує: для нього дуже символічно зараз передати у війська цей тягач. «Вчора відбулася, можливо, найбільша з початку війни ракетна атака на  Україну. Цю ніч 10 мільйонів українців провели без світла, і це не перша ніч. Для чого путін, маніяк, це робить? Для того, щоб спробувати зламати наш бойовий дух. А це лише посилює нашу єдність, це посилює нашу лють. І це примушує нас робити ще більше для того, щоб наблизити нашу з вами перемогу», – наголошує Порошенко.

14 вересня стало відомо, що Фонд Порошенка і ГО «Справа Громад» отримали експортні ліцензії Державного департаменту США на придбання двох танкових тягачів Oshkosh. «Я вірю в те, що НАТО поставить нам танки. Я вірю в те, що вони будуть як американські, так і німецькі. І ми робимо все для того, щоб підготуватися», – пояснив тоді п’ятий Президент.

Основне призначення тягача – транспортування танків, розгортання та евакуація бронетранспортерів, самохідної артилерії, броньованих бульдозерів та інших важких транспортних засобів і обладнання всіх типів. Корисне навантаження становить 60 тон. Тягач Oshkosh M1070 був розроблений для транспортування танків Abrams.

Джерело

 

Робимо все, щоб помститися русні – Петро Порошенко

Ракетні атаки росії на об’єкти енергетичної інфраструктури – це спроби путіна залякати українців. Однак вони тільки посилюють єдність та лють нашого народу – про це журналістам у Львові сказав п’ятий Президент Петро Порошенко.

Він також показав чергову партію військової техніки, яку Фонд Порошенка спільно з волонтерами ГО «Справа Громад» передають у війська. Це повноприводні вантажівки Leyland DAF з Великої Британії, а також найбільший у світі танковий тягач Oshkosh M1070.

Як повідомив Петро Порошенко, тягач передадуть артилеристам для швидкого транспортування на передовій натівських гаубиць.

«Я хочу сказати – це дуже символічно. Бо вчора відбулася, можливо найбільша з початку війни ракетна атака на Україну. Цю ніч, коли 10 мільйонів українців провели без світла, і це не перша ніч. Для чого маніяк путін це робить? Для того, щоб спробувати зламати наш бойовий дух. Це лише зміцнює нашу єдність, лише зміцнює нашу лють і змушує робити те, що ми робимо зараз – наближати перемогу», – наголошує Порошенко.

«Зараз ми це передаємо Збройним Силам України, в дуже круту артилерійську бригаду, яка оснащена лише західними, натівськими зразками самоходної артилерійської техніки, високоточної, надпотужної. 155-го калібру, яка буде швидко пересуватись, рухатися по будь-якому бездоріжжю. І швидко, точно і люто бити русню», – пояснює Порошенко.

«Я знаю, що хлопці із артилерійської бригади дуже чекають на нього. Вони телефонували багато разів: «Коли, коли?». А після вчорашньої ночі, повірте, вони чекають його ще більше», – розповідає Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» законтрактували у Великій Британії більше двох сотень вантажних автомобілів. Leyland DAF 45.150 — це повнопривідна дизельна вантажівка, яка може перевозити все, що потрібно для фронту. Частина придбаних автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів.

У жовтні Петро Порошенко під час поїздки до Великої Британії побував на військових складах, з яких відправляється в Україну техніка для ЗСУ. Автівки після техогляду перевозяться у Польщу, а звідти – в Україну. «Після відповідних інспекцій, відбраковок, машини відправляються в Україну. Ми робимо все, щоб на фронт надходила надійна техніка. Для того, щоб ми поставили у Збройні Сили якомога більше артилерійських тягачів, вантажівок для перевезення боєприпасів і всього того, що забезпечує наступ ЗСУ», – наголошує Порошенко.

Джерело


Юрій Бірюков

В общем, это мог бы быть “обычный” пост про очередную партию грузовиков DAF Leyland, но ночью, не без приключений (на границе света не было), в Украину заехал первый Ошкош. Ой, какой же он большой.

И это не беготня ради рекордов или впечатлений. На вооружении ЗСУ сейчас есть такие САУ, которые не только очень эффективные и утилизируют оккупантов со скоростью 10 выстрелов в минуту, это очень быстрая утилизация, но и очень тяжелые. И штатные тягачи со штатными тележками не справляются.

Это была сложная закупка. Мы уже привыкли к необходимости получения британской экспортной, польской транзитной, украинской импортной лицензий. Но тут еще добавилась американская ре-экспортная. И снова уникальный случай, и снова объяснения о том, что ДА-ЭТО-ВОЛОНТЕРЫ-ПОКУПАЮТ-ВОЕННУЮ-ТЕХНИКУ. Мы это уже проходили, мы это снова будем делать.

Первый M1070 уже тут. Теперь ждем второй, попутно оформляя спецразрешение в Польше на транзитную перевозку негабаритных прицепов. Это все уже скоро и наши грузовички, ми-ми-ми, начнут помогать.
Осталось погасить кредит 🙁 .

 

Допомогти армії просто:

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144