Від екології до більшовизму

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

От взагалі не здивований тим, що палка екоактивістка почала боротися з “деспотичною капіталістичною системою”. І, власне, до самої Грети Тунберг у мене нуль питань. У 19 років уміння мислити критично і аналізувати власні дії ще придушене гормонами та юнацьким максималізмом. Я на фронті це регулярно бачу.

Я маю до чорта запитань до дорослої лівоти, яка забила дівчинці голову соціалістською маячнею. Спершу екологічною. Як похідне – більшовицькою. Бо Грета Тунберг – їхнє створіння. Це вони вклали в голову активного дівчиська головну єресь – переконання, що їй винні багатії.

Є такі дяді й тьоті, яки живучі на капіталістичному заході, що давно не знає дефіциту та “уміння доставати”, старанно вкладають в голови таких Грет бузувірські ідеї Маркса і Троцького. Вони не розповідають, що капіталізм – це Мерседес, Старлінк, Епл та сланцевий газ. Що капіталізм – це дивовижні умови, аби розкрити себе для особи, яка хоче творити і множити. Що, зрештою, людство, аби створювати, не знайшло нічого кращого за капіталізм. Бери! Створюй! Заробляй! Ставай багатою! За Адамом Смітом, через свій добробут примножуй добробут людства.

Але…

Це ж все працювати треба. Крутитися, ризикувати, вкалувати. А набагато простіше і приємніше волати “багатії мені винні”! Боротися з капіталізмом. Переконувати поспільство, що працювати не треба, – треба експропріювати експропріаторів. Плодити Шарикових замість Фордів та Джобсів.

Саме за це я ненавиджу лівацьку наволоч. Тих, хто лудив глотки в партійних офісах в той час, коли я вкалував на заводі та знаходив своє місце в бізнесі.

Та чого там? На моїх очах три роки тому ціла країна посміялася з наших доводів, що треба важко працювати, кріпити обороноздатність країни, і тільки так можна захиститися і збудувати успішну державу. Три роки тому 73% наших громадян обрали легкий шлях “зійтися посередині” та “просто перестати стріляти”. Я тоді їх намагався переконати. А тепер я на фронті. Моє рідне місто розносять ракетами, місто, де я живу, сидить без світла. А 73%… Продовжують вірувати. Що їм винні, а не вони винні.

Все повторюється. 100 років тому теж українці замість практика і організатора гетьмана Скоропадського обрали балакуна соціаліста Петлюру. Результат – Україна була окупована більшовиками. Нам пощастило набагато більше. Нашого нинішнього гетьмана вибити не вдалося, він досі у політиці. І ми нікуди не поділися. Як би не казилася з того наша нинішня, по факту, лівацька більшість.

Все логічно. Єдине, що радує. Лівота на Заході з’явилася набагато раніше ніж у нас. Захід вже скоро 200 років успішно дає їй раду. Греті Тунберг він теж раду дасть. Вже повірте.

Україна теж навчиться. Давати раду лівоті.