Порошенко з волонтерами доставили на передову особливі подарунки до свята (фото, відео)

Великий вантаж для фронту

 

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» підготували подарунки для ЗСУ. 14 жовтня їх отримають бригади уздовж лінії фронту. До бійців вирушають 10 автівок DAF, пікапи, дрони, генератори, буржуйки, рації, комплекти зимового одягу, спальні мішки і спеціальна польова лазня – мобільний комплекс із пральними машинами та душовими.

«Свято 14 жовтня – для нас одне з найважливіших. Я завжди буду пам’ятати, що в 2014 році своїм Указом як Президент, як Верховний Головнокомандувач визначив, що День захисника буде святкуватися 14 жовтня. Потрійне свято: День захисника України, свято Українського козацтва і свято Покрови», – зазначає Порошенко.

«Сьогодні команда «Європейської Солідарності», команда Благодійного Фонду Порошенка і команда «Справи Громад» підготували дуже круті подарунки разом з вами. Всі, хто перераховував свої гроші «Справі Громад» на рахунки, зробили це можливим», – показує Порошенко особливий вантаж.

«Ви бачите британські вантажівки DAF. Вони виглядають як нові зусиллями нашої сервісної команди. Вони перевзуті в нові шини, мають нові тенти, нові кузови. Проведене повне технічне обслуговування, замінені акумуляторні батареї, проведена профілактика паливної системи. Машини будуть працювати і як артилерійські тягачі, і для перевезення особового складу», – зазначає п’ятий Президент.

Також на фронт відправляються сотні буржуйок. «Це як передача тепла наших сердець», – говорить Порошенко. «Попереду зима. Ми заздалегідь підготувалися до цього. І машинобудівні підприємства наших партнерів виготовляють тисячі буржуйок, які, заправившись вугіллям або дровами, в окопі від 8 до 12 годин можуть тримати тепло. Це все піде на фронт», – показує Петро Порошенко.

«Далі – каремати, спальники, радіостанції з комплектом додаткових батарей. Це – дрони, які йдуть у різні підрозділи. Це – комплекти зимової форми, фліски, і теплі штани, і термобілизна, і майки, і гумові чоботи – все йде на фронт», – говорить Порошенко.

«На фронт йдуть дизель-генератори із заниженою шумністю 7,5 кіловат, які також будуть забезпечувати функціонування всього електричного обладнання», – зазначає Порошенко.

Він також показав особливий подарунок для 25-ї бригади, яка відзначилася у боях за звільнення Харківщини – польову лазню. «Тут є пральні машини, сушилки, теплі приміщення, умивальник, унікальний котел, який працює на всіх видах палива. Баки, які наповнюються водою, забезпечують повну автономність, і душове відділення. Рота може прийняти душ на фронті. Це розроблене нашими інженерами, проектантами і виготовлене нашими партнерами», – говорить Порошенко.

Він пояснює: маючи зворотній зв’язок від украінських воїнів, разом з волонтерами готують для фронту найнеобхідніше. Загальна сума допомоги, яка відправляється на передову, перевищує 17,5 млн грн.

За півроку після початку широкомасштабного вторгнення російської армії Фонд Порошенка, компанія «Рошен» та волонтери ГО «Справа Громад» передали у ЗСУ допомогу на суму більше 1 млрд 650 млн грн. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки та пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва.

Джерело

 

Знищують «вагнерівців» та іншу нечисть: Порошенко привіз розвідникам на Донбас радіостанції, дрони, генератори і буржуйки

 

«У бійців настрій гарний, але на Бахмутському напрямку – дуже запеклі бої. Наші хлопці справжні герої. Саме наші розвідники стикаються з цими обколотими «вагнерівцями» і знищують їх», – розповідає Порошенко.

«Ці воїни не піднімуть сьогодні навіть святкову чарку. В українcькому війську це не прийнято. А от обід приготували справді святковий — класичний, неймовірно смачний солдатський плов. І близько години ми просто душевно спілкувалися. Ми ж привітали їх, привізши замовлення зі списку — буржуйки, рації, дрони — те, що замовляли. І склали новий список потреб — буде привід зустрітися ще раз», – поділився враженнями Порошенко.

Українські розвідники випромінюють оптимізм і дякують за вкрай потрібну на фронті техніку. «Нам сьогодні привезли буржуйки, квадрокоптери. Нам сьогодні привезли генератори, і дуже багато таких речей, які необхідні для нашого підрозділу. 50 радіостанцій – це для нас просто шок і ми дуже вдячні від імені всього підрозділу», – говорить один з військових.

 

«Зараз ми всі маємо об’єднатися і підтримувати Збройні Сили», – наголошує Порошенко.

«Ми на своїй землі і ворог повинен бути розбитий, і «кацапйо», і «москальйо» повинне піти далеко-далеко, як йде їхній військовий корабель, тобто ви знаєте куди», – кажуть хлопці.

«Настрій у нас – супер. Сьогодні свято. І перемога буде за нами», – переконані розвідники.

Порошенко також побував у десантно-штурмовій бригаді, якій передав 5 вантажівок DAF, а також 100 буржуйок, дрони, зимову форму, каремати і спальні мішки, та іншу амуніцію.

«Нічого важливішого за українську арміїю для українців не існує. Вони – наші захисники, вони – найкращі дипломати. І сьогодні український народ повністю підтримує армію, робить для неї все можливе», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко у Слов‘янську вшанував пам’ять воїнів, загиблих за Україну

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт у Слов’янську вшанував пам’ять загиблих воїнів.

«Місто, з якого почалася війна. Слов‘янськ… Схиляємо голови перед пам’яттю українських героїв, які кров‘ю і життям тримали кордони нашої країни. Ви – герої для всього вільного світу. У всіх світах», – написав п’ятий Президент у Facebook.

Джерело

 

«Україна в ЄС і НАТО, а путін здох» – піхотинці у Слов’янську розказали Порошенку про головне бажання

 

Порошенко у Слов’янську на Донеччині передав дві вантажівки DAF, а також буржуйки, генератори, спальні мішки та інше військове спорядження бійцям 10-ї Гірсько-штурмової бригади.

Степан Барна, керівник Тернопільської організації «Європейської Солідарності», який зараз воює на східному фронті, розповідає: після широкомасштабного вторгнення був сформований новий мотопіхотний батальйон, тож зараз такі автівки вкрай потрібні.

«Одразу на початку війни був сформований батальйон, і у нас стоїть питання оснащення самого батальйону. Зараз над цим працюємо. Ці машини нам дуже важливі з точки зору забезпечення логістики для нашого підрозділу і мотопіхотного батальйону», – пояснює Барна.

Бійці дякують за буржуйки, кажуть: вночі вже заморозки, тому гарна пічка – саме те, що треба.

Степан Барна розповідає: «ці хлопці з перших днів війни на передовій. І зараз – на першій лінії, на бойових позиціях. На жаль, не всі тут присутні, частина зараз перебуває на лікуванні. Вони добре знають, що таке війна».

Порошенко разом з побратимами вшанував пам’ять загиблих воїнів.

«На вустах цих хлопців – посмішка крізь біль. Вони добре знають, що таке війна, бо з перших днів у цьому пеклі. Зараз дуже важко на фронті – багато товаришів гине, багато поранених. Попри це тримаються. Допомагає сила духу, військове братерство і підтримка та віра українців», – пише Петро Порошенко у Facebook.

«Хочу в цей день подякувати родинам наших загиблих героїв, бо буквально тиждень тому ми втратили двох хлопців, і це нам дуже болить. Я вірю в те, що про кожного героя, якого було поранено, будуть піклуватися на мирній українській землі. А побажати хочу, щоб Україна стала членом ЄС, щоб ми були членами НАТО, а путін – здох», – говорить Степан Барна.

Джерело

 

Порошенко на Донбасі розповів, чому нові ЗСУ створювали за стандартами НАТО

 

Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв´ю на телеканалі «Прямий» під час поїздки на східний фронт розповів про те, чому у 2014 році нові Збройні сили України будувалися за стандартами НАТО.

«Коли я в 2014 році був обраний Президентом і Верховним Головнокомандувачем, хотів зробити так, щоб в українській армії, українських Збройних Силах не було нічого від радянської армії – не було дідовщини, не було використання військовослужбовців не за призначенням. Щоб було бойове навчання, щоб була абсолютно по-іншому поставлена патріотична робота. Безумовно, на це наклалися особливості, коли вчитися доводилося під час війни. А це дуже скорочує час», – констатує Порошенко.

«І врешті-решт можу сказати, що замотивованість українських воїнів, вони знали за що вони воюють, і натівська структура Збройних Сил зіграли визначальну роль. Разом з міжнародною допомогою і солідарністю, і абсолютно нечуваною єдністю українського народу були ключовим фактором у тому, що нам вдалося врятувати Україну», – вважає Петро Порошенко.

«Нам її вдалося врятувати у 2014-му, звільнивши дві третини окупованого Донбасу. Були звільнені Маріуполь і Краматорськ, Слав‘янськ і Костянтинівка. Були звільнені Северодонецьк і Лисичанськ, Волноваха і Докучаєв. Всі позиції, які не першому етапі здавалися нездійсненими. Чому я це кажу? Тому що я не маю жодного сумніву у тому, що і зараз українські землі будуть точно звільнені», – резюмує Порошенко.

Джерело

 

Армія потребує якісної броні: Порошенко розповів, як вдалося купити бронемашини в Італії

Петро Порошенко в інтерв´ю телеканалу «Прямий» під час поїздки на східний фронт розповів, що укласти контракти на закупівлю бронетехніки в Італії вдалося завдяки підтримці уряду Драгі та посольствам двох країн.

14 жовтня Порошенко привіз вантажівки, дрони, генератори та буржуйки у десантно-штурмову бригаду, яка два місяці тому отримала 11 італійських бронемашин MLS SHIELD. Він зауважив, що машини добре себе показали в умовах контрнаступу.

«В умовах бойової експлуатації час, коди живе броньована техніка, вимірюється хвилинами. І те, що всі «Шилди» залишилися, незважаючи на активну участь в бойовій операції і дуже складні умови використання, дуже круто – значить, ми поставили гарну якість. І те, що наші десантники – а вони не дуже ласкаві по відношенню до ворога і до техніки, – дуже їх хвалили, задля цього варто жити. От не більше і не менше», – говорить Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» стали першими неурядовими організаціями з України, які отримали експортну ліцензію на бронетехніку з країни-члена НАТО.

«В нас була допомога посла Італії в Україні. І посла України в Італії. І особисто прем’єр-міністра Італії Драгі, який дав доручення прискорити видачу. І ми отримали це в рекордно короткі терміни. Я просто прошу Господа, щоб діючий уряд Італії, який зараз буде сформований, підтримав ці традиції, які були запроваджені урядом Драгі: проукраїнські, рішучі, з передачею зброї», – говорить Порошенко і додає: «нам ще багато чого треба отримати в Італії. Включно з протиракетною, протиповітряною зброєю і засобами радіоелектронної боротьби, які на сьогоднішній день визначають хід війни».

Джерело

 

Петро Порошенко на східному фронті: 14 жовтня стало маркером «свій-чужий»

Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв´ю на телеканалі «Прямий» під час поїздки на східний фронт розповів, що ставлення людей до 14 жовтня є маркером «свій-чужий».

Він зауважив, що путін недарма розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну одразу після 23 лютого, бо цей день є символічним для російської диктатури.

«День захисника України був запроваджений вісім років тому, і це був один з перших моїх указів. Зараз це здається абсолютно природно, але дуже багато людей тоді відмовляли – «його не будуть святкувати, та все рівно будуть дарувати шкарпетки». 23 лютого – це було якесь гендерне свято всіх чоловіків як компенсація 8 березня», – згадує Порошенко.

«Я сказав: нам треба змінити філософію свята. І я думаю, що дуже вдало був обраний день 14 жовтня. Це день Покрови Богородиці – одне з найголовніших свят для православного світу», – зазначає Порошенко.

За його словами, тепер вже не треба переконувати українців щодо ролі УПА. «Те, що до мого президентства «розколювало», як вони казали, Україну, – позиція щодо Дня створення УПА, – сьогодні це об’єднує Україну. І це та дистанція, яку ми пройшли. І День українського козацтва», – пояснює Порошенко.

«Для мене це абсолютно принципове свято, свято визначення «свій – чужий». Коли навіть думки ні в кого немає повернутися до 23 лютого», – переконаний п’ятий Президент.

«Я думаю, абсолютно невипадково путін обрав датою повномасштабного вторгнення на українську землю саме ніч після 23 лютого. Це для нього символ. А для нас – символи, коли ми мали зупинити російських загарбників, дати їм по зубах і врятувати Україну», – вважає Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко про санкції проти путіна: Доходи росії від експорту треба скороти учетверо, тоді вона не зможе фінансувати армію

Петро Порошенко в інтерв´ю телеканалу «Прямий» під час поїздки на східний фронт пояснив, чому для України важливе визнання росії державою-спонсором тероризму. Порошенко зазначив, що це дасть змогу розраховувати на новий рівень санкцій проти держави-агресора.

За словами Порошенка, голосування за резолюцію Генасамблеї ООН щодо підтримки територіальної цілісності України дуже показове, але потрібно ще багато роботи для визнання росії терористичною державою.

«Генасамблея ООН ухвалила резолюцію рекордними 143 голосами при п’яти голосах «проти», коли була сама росія, Білорусь з нелегітимним диктатором, Північна Корея, Сирія і Нікарагуа. Це все, на що може розраховувати росія в світі. Я думаю, що це дуже демонстративно», – констатує Порошенко.

«А от наша робота по визнанню росії країною-терористом ще попереду», – вважає Порошенко.

«Дуже знаковим було рішення ПАРЄ. Воно скоріше символічне, політичне, але важливе. І ми думаємо, що приклад країн Балтії, країн північної Європи наслідуватимуть також країни-члени Сімки», – зауважив п’ятий Президент.

«Це тягне за собою абсолютно чіткі правові наслідки. З країною-терористом ти не можеш мати справу. Це новий пласт санкцій, який буде застосований», – пояснює Порошенко.

За його словами, путін повинен розуміти, що кожного дня, поки він не забере свої війська з української землі, тягар санкцій для нього буде все важчий і важчий.

«Санкції мають бути екстериторіальні. Санкції мають паралізувати весь російський експорт. Кожен корабель, який зафрахтований будь-якою компанією, який перевозить російський експорт – під санкції, під штрафи. Кожен корабель, а росія 80% свого експорту перевозить кораблями, має бути заарештований. І ми мамємо з 600 мільярдів доларів, які Росія отримує за свій експорт, зменшити до 150 мільярдів. Це дасть можливість припинити фінансування збройних сил росії», – говорить Порошенко.

Джерело

 

Щоб армійський побут був комфортним: Порошенко привіз спеціальний подарунок для бригади, яка звільняла Ізюм

 

Петро Порошенко, який побував на східному фронті, привіз у 25-у повітряно-десантну бригаду особливий подарунок – мобільну лазню. Це повністю автономний комплекс, в якому бійці можуть випрати та висушити одяг, а також прийняти душ – для цього передбачено майже дві тонни води.

«Це – унікальний комплекс побутового обслуговування на фронті, тут є пральні машини, сушилки, теплі приміщення, умивальник, унікальний котел, який працює на всіх видах палива. Баки, які наповнюються водою, забезпечують повну автономність, і душове відділення. Рота може прийняти душ на фронті», – говорить Порошенко.

«Наші інженери спроектували все так, щоб було, як вдома у рідної мами. Принаймні, дуже старалися, щоб так було. Усе це дозволяє зробити суворий армійський побут комфортним», – говорить Порошенко.

На фронт планують передати не менше десяти подібних комплексів. Як відомо, Фонд Порошенка подвоює суму, зібрану небайдужими українцями для допомоги ЗСУ. А першу мобільну лазню вирішили подарувати легендарній 25-й бригаді, яка відзначилась під час контрнаступу на Харківщині і звільняла Ізюм.

Хлопці показують, що знаходиться всередині лазні. «Такий комплекс – незамінна річ. Ми знаходимося в таких місцях, де не завжди є можливість помитися, випрати речі. Тут можна дуже швидко це все отримати, помити людей, попрати, висушити речі. Стоїть система, стоїть титан – воно гріється. Буквально 5 кілограмів дров і все. Закидається в топку. Он навіть є дрова, все це випробовувалося. Все працює», – розповідає військовий.

«2 машинки Indesit 8-ми кілограмові, тобто в неї можна завантажити купу речей, вона попрала, і в сушилку їх закинули. Сушилочка, а знизу пральна машина. Найкращий варіант на цей час», – говорять бійці.

Титан за 20 хвилин нагріває воду до 40 градусів, пояснює військовий: «тобто через 20 хвилин вже можна нормально помитися в гарячій воді. Дуже просторо. Там чотири помивочних місця. Все це працює на автоматиці – натискаєш клавішу, 20 секунд тече вода, тобто немає колосального розходу води».

«Варіант дуже-дуже гарний. Все працює на автоматиці, він незалежний, мобільний приїхав, залили паливо, завели генератор. На сам нуль, звісно, не підженеш, але люди підвозяться транспортом. Помилися – і одразу назад на позиції, тому що треба працювати», – кажуть у бригаді.

Джерело


Петро Порошенко

Це була випадкова, але дуже мила зустріч з волонтерською командою на Харківщині. Хлопці та дівчата теж приїхали до однієї з бригад. Доля зводить нас вже не вперше. Може, і не дарма, бо було що обговорити та обмінятися досвідом.

Пишаюся українцями, які за лічені години знаходять те, чого не можна дістати, які збирають гроші за лічені хвилини, закуповують допомогу та привозять її нашій армії у той самий день, коли закривають збір.

Вони роблять щось неможливе для звичайних людей, але і вони незвичайні, вони — українські волонтери.

* * *

Бачити сльози батька, який втратив свою дитину, – це на межі…

Для мене справа честі підтримувати родину розвідника Ярослава Журавля. Бійця, який врятував побратимів, але його самого не врятували. І в мене не забракне впертості знову і знову добиватися для нього звання Героя України. Бо саме такі люди, як Ярослав, як його батько Сергій, і є фундамент, на якому тримається держава Україна.

Для Сергія Журавля робот, якого ми назвали на честь Ярослава, – продовження справи його сина. Через нього він і далі рятуватиме побратимів з поля бою. А пан Сергій є батьком для всіх у бригаді Ярослава. І як батько він продовжує опікуватися своїми синами. Попросив для них тепло – генератори і буржуйки. Ми привезли ще й дрони, бо вони рятують життя.

Батьку, Вашого сина не забудуть.

* * *

Сонце заходить. Знову. Як і кожного дня.

Ми втрачаємо наших хлопців та дівчат. Знову. Як і кожного дня.
Українці засинають під вибухи російських ракет. Знову. Як і кожного дня.

Проте ми продовжуємо битися.

Зруйновані українські будинки, зруйновані мости, розбита українська техніка викликає в українців не просто горе, але й ненависть. Кожен новий вибух додає мільйони гривень на картках волонтерів, кожен загиблий воїн збирає навколо себе сотні тисяч людей, які памʼятатимуть його, і кожне звільнене місто повертає до себе українців, які будуть ненавидіти росіян і все російське до кінця свого життя.

Ми відвоюємо усі території, як зробили це з Харківщиною. Ми відновимо кожен будинок, ми помстимося кожному росіянину за горе, яке ці виродки принесли на нашу землю.

Бо сонце зійде. Знову. Як і кожного дня.
Бо окупанти вмиратимуть на нашій землі. Знову. Як і кожного дня.
Бо українці не виспалися, але прокинулися і роблять все можливе, щоб знищити ворога. Знову. Як і кожного дня.

 

Допомогти армії просто:

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

Автор