Порошенко провів зустріч з новопризначеним Послом Австрії в Україні Арадом Бенкьо (фото)

«Поки путінський режим безрезультатно намагається посіяти жах та паніку ракетним терором проти мирних українських волелюбних міст, наша любов до України, воля до Перемоги та міжнародна єдність міцнішають. Подякував Австрії за солідарність з українським народом та потужну підтримку України з боку Відня на майданчиках Євросоюзу та ООН для успішної відсічі російської агресії та відновлення нашої територіальної цілісності», – пише Порошенко у Facebook.

«Попросив передати щирі і теплі вітання президентові Австрії Александеру Ван дер Беллену, якого особисто добре знаю і поважаю, з нагоди його переобрання. Також подякував австрійському уряду за гуманітарну допомогу та гостинний прихисток для десятків тисяч українських тимчасово переміщених осіб», – зазначає п’ятий Президент.

«Наголосив, що завершення найжорстокішої війни в Європі після Другої Світової є можливим лише за умови перемоги України та депутінізації російської федерації. Високо оцінив конструктивну позицію Відня у питанні надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС», – пише Порошенко.

Сторони також обговорили важливість подальшого просування на шляху демократичних реформ, у тому числі в контексті виконання 7-ми умов ЄС для започаткування передвступних перемовин.

«Окремо обговорили перспективи співпраці у відновленні регіонів України, що постраждали від російських варварів», – повідомив Петро Порошенко.

Джерело

Автор