Санкції на часі. 28.09.2022

Ростислав Павленко

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна може застосовувати західну зброю у регіонах, де рф провела псевдореферендуми. Глава французької дипломатії Катрін Колонна підкреслила, що Париж виконуватиме свої зобов’язання щодо підтримки України, доки це буде необхідно. Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що Німеччина не ставить вимог Україні щодо використання поставленої зброї проти рф.

Зараз усі зусилля України мають бути спрямовані на отримання західних збройних систем, здатних ефективно протидіяти рашистським ордам. І посиленні санкцій, які мають відправити на дно рашистську економіку.

1. У Північній Європі скоротили імпорт нафти з рф приблизно в 4 рази, нині обсяг складає менше 300 000 барелів на день.

2. При цьому перенаправлення потоків сирої нафти з Європи до Азії, схоже, зупинилося; потоки до Китаю, Індії та Туреччини – з середини серпня знижуються.

Сукупні потоки в ці три країни за 4 тижні до 23 вересня знизилися приблизно на 460 000 барелів на день порівняно з максимумом, що спостерігався на п’ять тижнів раніше.

3. Польща та Данія запускають новий газопровід Baltic Pipe, який стане новим каналом для норвезького газу в Європу (зокрема, через Польщу, до Чехії і Словаччини).

Газ почне надходити в трубопровід 1 жовтня, а вихід на повну потужність очікується до кінця листопада.

4. Прикордонна служба Фінляндії запропонувала про всяк випадок звести паркан на кордоні з росією довжиною близько 260 км.

5. Авіакомпанія Turkish Airlines скасувала всі рейси до Мінська, Сочі, Ростова та Єкатеринбурга до 31 грудня 2022 року.

І далі ж буде.

Автор