Російська мобілізація. Чому Путін боїться її оголошувати

Serg Marco

У телеграм-каналах того ж Стрєлкова та інших говорящих дуп РФ вже не раз підіймалося питання необхідності російської мобілізації, якщо вони взагалі планують якось конкурентно воювати у майбутньому.

І є непорозуміння, чому “хороший цар” Пуйло не робить таку необхідну мобілізацію. Цапами-відбувайлами роблять Шойгу та інших, бояри – погані, а цар – ну, ви в курсі.

Спробую пояснити, чому це питання дуже боляче для Путіна.

Ну, по-перше, для мобілізації потрібно мати резерви. Одягу, їжі, техніки… а цього немає. Провалити екіпірування та озброєння мобиків у експедиційній операції з такою активністю – це приректи їх на смерть.

І по-друге, це просто жалюгідний результат для всієї військової машини РФ. Жителі РФ, виходить, платили податки, жили як бічі, бо їм два десятиріччя розповідали, як “зростає процент жирів” у російській армії. Ось ця вся контрактна армія, телеканал Звізда, прийомки, “не смєшитє наші Іскандери”, все те, що піарили, чим залякували Запад і в що самі повірили – воно просто бульбашка, ніякої другої армії світу немає, є просто велика країна, яка буде мобілізувати народ і заганятиме його в окопи, як діди воювали.

При тому, що російський народ не хоче воювати. Він хоче 3,14здіти про те, як хтось прийде та всіх розї*енить, але патріотизм росіян виключно диванний. І коли їх поставлять перед таким фактом – ну, на фоні нарощування внутрішних проблем, таку масу людей, та ще й зі зброєю, кадирівці в узді вже можуть і не втримати.

І так, у нас теж не все добре, але у скрутний час у нас знайшлась та необхідна активна кількість людей, які зупинили російський наступ.

У РФ людей, які б ідейно йшли воювати у необхідній кількісті не знайшлося.

Тому Пуйлу дуже не хочеться казати про мобілізацію. Це автоматично визначає програш його військової доктрини та розрахунків, з якими він вплутався в цю війну. Тому, судячи по всьому, російську армію будуть і надалі заповнювати людьми з глибинки та зеками.

І це у той час, коли тисячі наших військових проходять навчання на натівських базах.

Як там казав Пуйлуша у перші дні: “Ми готови к любому развітію собитій…”.
Ну що, пісюномордий, як тобі твоя готовність?