Санкції на часі. 21.08.2022

Ростислав Павленко

На звання заслуженого бояна героїчного рашистського епосу стрімко претендує шойгу. Крім одкровень про НАТО, він вирішив пригадати призабуту тему «цирконів» і «кинджалів» – надзвукових крилатих ракет, які здатні нести ядерні боєголовки і доставити їх до Лондона «приблизно за 5 хвилин».

Після «взятого за 72 години Києва» і «виходу до Ла-Маншу за тиждень» від цієї похвальби кортить відмахнутися. Але ми маємо справу з маніяками. А відтак світу належить зробити так, щоб ці марення таки ніколи не справдились.

Зрештою навіть уже застосовані санкції суттєво підірвали здатність рашистів виробляти високотехнологічну зброю. Але щоб бути остаточно впевненим – рашистську економіку слід відправити на дно. І там хай розбираються з казкарями-ілюзіонерами. На дугіна он уже хтось із «братів по цеху» замах влаштував. Усе тільки починається.

А як верещить сама ж рашистська пропаганда, вкравши ці рядки з відомої фентезійної саги – «Зима близько».
Чи не остання зима росії.

1. На росії склався дефіцит обладнання для мнс: не вистачає електроніки, двигунів для аварійно-рятувального обладнання та навіть пластику, що використовується для виробництва касок.

Частка іноземних комплектуючих для засобів захисту для пожежних становить 100%. При виробництві корпусів касок та шоломів використовується пластик виключно іноземного виробництва.

Також, у мнс відзначають відсутність російських малогабаритних двигунів внутрішнього згоряння, що використовуються у спеціальному аварійно-рятувальному інструменті, мобільних насосних станціях та електрогенераторах.

2. Показники російського сектору фанери, який найбільше постраждав від санкцій ЄС, продовжують падати.

На тлі скорочення експорту на 16% та профіциту на внутрішньому ринку ціни на окремі види продукції впали у першому півріччі на чверть. У першому півріччі випуск фанери впав на 15%, що нижче за показники навіть пандемійного 2020 року. Експорт фанери з росії у першому півріччі впав на 21%.

3. Вартість ремонту житла в рф за рік стала дорожчою на 30%.

Це пов’язано з подорожчанням основних будматеріалів, а також зі збільшенням платні для робітників. Низка позицій подорожчали вдвічі — наприклад, освітлення, а найдорожче зараз обставити квартиру.

4. У липні заборгованість росіян за кредитками зросла, перевищивши 1,5 трлн руб.

Кількість активних кредиток минулого місяця збільшилася до 52,7 млн. карт, що стало новим історичним максимумом. Так що перспективи харчуватися відео із запусками «циркона», а латати стіни звітами про падіння «кинджалів» – цілком реальна перспектива для рашистів.

5. Європейський лоукостер Wizz Air відкладає на невизначений термін відновлення рейсів з москви до Абу-Дабі через масштабну критику та заклики до бойкоту компанії.

Раніше Wizz Air заявив про відновлення рейсів між Абу-Дабі та москвою у жовтні. З 27 лютого лоукостер призупинив всі свої рейси до росії, після її вторгнення в Україну. Не розуміють у світі «розуміючих путіна». Погано і для бізнесу, і для карми.

А далі ж буде.

Автор