Заява Асоціації родин захисників «Азовсталі» щодо визнання полку «Азов» терористичною організацією в рф

В мережі з’явилася новина про визнання верховним судом росії «Азову» терористичною організацією. Судові засідання провели в закритому режимі, а сам розгляд відбувся на вимогу генпрокуратури рф.

Асоціація родин захисників «Азовсталі» нагадує, що «Азов» вже 8 років є окремим загоном спеціального призначення Національної гвардії України. Це офіційне військове формування у структурі Міністерства внутрішніх справ України, яке діє на території нашої держави у всіх визначених правових полях і має на меті захист країни від ворожої агресії, що і робили азовці на різних ділянках східного фронту всі ці роки російсько-української війни.

Саме захистом країни займалися її військовослужбовці, бійці полку «Азов», у Маріуполі від 24 лютого цього року до 20 травня цього року, коли був даний наказ вищого керівництва держави зберегти життя бійців Маріупольського гарнізону.

За весь цей час, у період з 2014 до 2022 року включно, полку «Азов» жодною міжнародною структурою не було оголошено про хоча б якісь офіційні звинувачення у злочинах. Жоден російський наратив про здійснення «Азовом» тероризму, чи інших злочинних дій, ніколи не був офіційно підтверджений ані Україною, ані світом.

У цій війні тільки росія є країною, що спонсорує тероризм. Саме ця країна вбила десятки тисяч мешканців міста Маріуполь, зруйнувала його вщент, забравши у міста будь-яку можливість нормально існувати в найближчому майбутньому. Саме росія здійснила терористичний акт відносно полонених захисників «Азовсталі» в Оленівці – тих героїв, яких росіяни не могли знищити у рівному бою в Маріуполі, беззбройних і беззахисних. Стратила тих, кого просто не змогла перемогти.

Публічна страта в Оленівці бійців «Азову» – ось що є тероризмом. Держава, що спонсорує подібні терористичні акти, має бути визнана такою публічно всім світом і всіма можливими міжнародними організаціями, які виступають за справедливість і захист людей та всього людського, а не існують виключно заради відмивання коштів.

Країна-терорист рф має понести відповідальність за всі свої злочини проти українського народу. А збіговисько старих маразматиків та дегенератів, які називають себе верховним судом, має постати перед міжнародним трибуналом.

Джерело

 

Ілюстрація: УП

Автор