Санкції на часі. 19.06.2022

Ростислав Павленко

Відправлення рашистської економіки на дно стає дедалі більше не просто необхідністю підтримати Україну, а самозахистом цивілізованого світу від божевільного рашистського диктатора.

У ЄС обговорюють наступний, сьомий пакет санкцій, а рашисти стимулюють ухвалення рішення, обмежуючи постачання газу. З іншого боку, країни-члени G7 наголосили, що повномасштабна війна рф проти України призвела до зростання цін на продукти у всьому світі.

Як зауважили посли країн “Великої сімки”, для них немає жодних сумнівів, що загарбницька повномасштабна війна Російської Федерації проти України – це загроза всій продовольчій безпеці.

А загрози такого масштабу можна лише ліквідовувати.

1. Литовська залізниця повідомила Калінінград про припинення з півночі 18 червня транзиту низки товарів, які підпадають під санкції ЄС. Під заборону ЄС на залізничний транзит до області Калінінграда з регіонів рф, попередньо, потрапило до 50% вантажів. Заборона Литви на залізничний транзит вимагатиме термінового постачання на поромну лінію Усть-Луга — Балтійськ нових суден, що дуже складно для рашистів.

2. Видобуток вугілля у рф за підсумками 2022 року може скоротитись на 17% у рік через санкції ЄС, повідомило російське Міненерго. Притому, як це вже традиційно трапляється, реальні цифри падіння перевищать обережні прогнози рашистських економістів.

3. Автопром рашистів перетворюється на машину часу. Планується відродження виробництва “Волги” і навіть “Побєди”. “Волгу” перестали випускати 2010 року, а “Побєду” – 1958-го. Ідею підтримав нижегородський губернатор Нікітін. Він сказав, що ГАЗівські легковики є важливим елементом культурного коду міста, і що сам періодично розсікає на «вінтажному ГАЗ-21».

4. Однак «Волгі», «Лади» і «Побєди» можуть ще стати предметом розкоші. Для звичайних московитів «імпортозаміщення» підготувало значно темніші глибини.

На росії випустили перші прокладки і підгузки з місцевої целюлози. Щороку до рф завозилось близько 150 тис т цієї сировини необхідного типу з США, Фінляндії, Бразилії, Швеції, Франції, Бельгії і Південної Кореї. Поки відгуків про імпортозаміщені вироби не надходило, однак це явно лише початок. Зрештою, «мох і лопухи» завжди під рукою.

5. Додатки Газпромбанку та МКБ зникли з App Store. Газпромбанк заявив, що опрацьовує альтернативні варіанти для відновлення його працездатності. Раніше обидва банки потрапили під санкції США, а МКЛ відключили від SWIFT.

Далі буде.