Санкції на часі. 18.06.2022

Ростислав Павленко

Так само як виступ на параді 9 травня, спіч путіна на петербурзькому економічному форумі не приніс жодної сенсації. Він так довго розказував, що санкції не шкодять росії, а Заходу вони шкодять ще більше, що стало ясно: керівництво московії бачить рух на дно. Але сподівається його перервати, залякавши Захід, підірвавши його єдність і солідарність з Україною, а також продавивши українську оборону і досягнувши бодай якусь ціль своєї антилюдської «спецоперації».

Задача України і партнерів – зірвати ці плани. Кандидатство у ЄС, візити європейських лідерів, а найголовніше, героїчна боротьба ЗСУ зводять ці плани нанівець.

1. Голова сбербанку росії герман греф попередив про збитковість банківського сектора цього року.

2. У приступі відвертості греф також повідомив, що повернення росії до ВВП на рівні 2021 року може зайняти 10 років. Бо санкції діють і руйнують економічну базу рашистів.

3. Навіть путін констатував крах автопрому. З 20 заводів на росії зупинилися 18. Виробництво обвалилося на 83%. Продаж впав на рекордний мінімум за останні 16 років.

Добру стару ідею, знову озвучену керівником мінфіну силуановим,- пересадити «державних працівників» на «лади», – чекає така ж доля, як і попередні спроби імпортозаміщення. Повний провал.

4. “Камаз” прогнозує падіння ринку важких вантажів (масою 14-40 тонн) у рф у 2022 році на 30-40% порівняно з минулим роком, повідомив гендиректор компанії. Бо що возити, коли економіка падає?

5. У рф на чверть скоротився асортимент парфумерії та косметики. Виробники з рф зазначають, що для заміни імпортної косметики необхідна закордонна сировина. Раніше на частку імпортної продукції припадало 60% ринку, з урахуванням локалізованого у рф виробництва — 80%. З кінця лютого асортимент парфумерії та косметики скоротився в середньому на 25%.

Як прорікають рашистські пропагандони, рашистам стануть у пригоді мох і лопухи.

Далі буде.

Автор