Петро Порошенко розпочав свій візит до Роттердаму для участі у Конгресі EPP (фото, відео)

Більше зброї, більше санкцій і жодних компромісів з путіним – Порошенко виступив на Конгресі ЄНП

 

Петро Порошенко під час виступу на Конгресі Європейської народної партії у Роттердамі закликав європейських партнерів  разом боротися проти спільного ворога – режиму путіна. Порошенко наголосив: в Україні вирішується майбутнє європейського континенту.

За словами п’ятого Президента, щоб перемогти у війні, нам потрібно більше важкого озброєння для України: танки, реактивні винищувачі, гелікоптери, ракетні установки великої дальності та артилерійські системи, протиповітряна оборона.

«Більше санкцій на рівні ЄС та у всьому світі! Щодня більше санкцій! Я вітаю вчорашнє політичне рішення Європейської Ради про запровадження шостого пакету санкцій, у тому числі проти торгівлі нафтою. Зроблено крок у правильному напрямку, але треба йти далі шляхом запровадження повного нафтового ембарго», – наголосив Порошенко.

«Потужне і правильне рішення запровадити санкції проти Патріарха російської православної церкви кіріла, який є близьким соратником Путіна у військових злочинах і звірствах в Україні. Я також вітаю санкції проти військових, відповідальних за масові вбивства, зґвалтування та злочини проти людяності в Україні, зокрема в Бучі. Це гарний початок так званого «Списку Бучі » і гарантія того, що всі винні будуть притягнуті до відповідальності», – зазначає лідер партії.

Порошенко також закликав включити до сьомого пакету санкцій газове ембарго: «нафтогазове ембарго стане потужною зброєю проти Росії. Будьте певні, що ваші гроші на російський газ і нафту не підуть на добробут і демократію в Росії, ви спонсоруєте військову машину Путіна», – застерігає Порошенко.

Він також застеріг європейців від компромісів з путіним: «будь-який компроміс із кремлем щодо України легалізував би його агресію. По суті, це було б визнанням Вільним Світом того, що кордони держав можна змінити силою, а на вільний вибір незалежної нації можна накласти вето. Це зрадило б десятки тисяч жертв і страждання мільйонів українців».

Світ має об’єднатися, щоб поставити путіна та інших перед Міжнародним трибуналом – вважає Петро Порошенко.

За його словами, військова деблокада українських морських портів допоможе врятувати світ від путінського сценарію глобального голоду.

Порошенко закликав збільшити фінансово-економічну підтримку України і реалізувати «План Маршала» 2.0 для відбудови України на основі стандартів ЄС.

Майбутнє України в ЄС та НАТО – переконаний лідер партії.

«Українська нація з нетерпінням чекає позитивного рішення червневої Європейської Ради щодо надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС. Згідно з останніми опитуваннями в Україні, 89% українців підтримують членство в ЄС і 70% – за членство в НАТО! Я вдячний за рішучу та чітку позицію ЄНП щодо цього питання», – зазначив Петро Порошенко.

«Разом ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити агресію путіна в Україні», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело

 

Порошенко у Роттердамі обговорив з Туском якнайшвидше надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС та посилення санкцій проти росії

Петро Порошенко, який перебуває у Роттердамі на Конгресі Європейської народної партії, провів зустріч із Президентом ЄНП Дональдом Туском. Про це він повідомив у Facebook.

«Розпочав свій візит до Роттердаму для участі у Конгресі Європейської народної партії із зустрічі з Президентом ЄНП Дональдом Туском. Напередодні обрання Конгресом нового Президента партії щиро подякував Дональду Туску за роки плідної роботи і щодо розвитку ЄНП, і щодо адвокації України на європейській арені», – пише Порошенко.

«Обговорили шляхи спільної відсічі російської агресії проти незалежності та територіальної цілісності України, перспективи посилення санкцій проти росії, передусім через запровадження ембарго на торгівлю нафтою та газом, надання Україні новітнього озброєння натівських стандартів, механізмам післявоєнної відбудови нашої держави через запуск «плану Маршала», а також притягнення до міжнародної відповідальності путіна та його поплічників за скоєні злочини на українській землі», – зазначив лідер партії «Європейська Солідарність».

Порошенко повідомив, що також обговорив з Туском заходи для невідкладного розблокування українських портів та формалізації міжнародної антипутінської коаліції.

«Окремо звернув увагу на якнайшвидше надання Україні статусу країни-кандидата на членство в Європейському Союзі. Наголосив, що позитивне рішення стане надзвичайно потужним сигналом не лише всьому українському народові, який жертовно б’ється за безпечне майбутнє всієї Європи, але й путінському режиму, що агресія та шантаж є безперспективними», – резюмує Порошенко.

Європейська народна партія — найбільше міжпартійне об’єднання в Євросоюзі. Наразі до ЄНП входить 81 партія та партнери з 43 країн. ЄНП представлена 9 членами Єврокомісії та має найбільшу групу в Європейському парламенті. 

10 вересня 2019 року партія «Європейська Солідарність» офіційно увійшла до найбільшої і найвпливовішої політичної сили об’єднаної Європи у статусі спостерігача.

Джерело

 

Порошенко у Роттердамі: Ми вже готуємо сьомий пакет санкцій, наша мета – зруйнувати використання росією нафти і газу як зброї

 

Петро Порошенко, який перебуває у Роттердамі на Конгресі та Саміті Європейської народної партії, повідомив журналістам, що Україна перебуває в центрі уваги європейських партнерів. Порошенко наголосив, що у співпраці із союзниками вже напрацьований сьомий пакет санкцій проти країни-агресора.

«По-перше, історичним є сам факт проведення саміту. Це перший саміт, який ЄНП, лідер Європейського Союзу присвятила Україні. Дуже важливо, що в резолюції всі без винятку пропозиції нашої команди, а ми активно працювали протягом останнього тижня, потрапили в кінцеву резолюцію. Щойно вони підтверджені на комітеті, де працює наша команда. І я сподіваюся, що сьогодні вони будуть схвалені ЄНП на саміті. Це принципово», – наголосив Порошенко.

«Друга позиція – це можливість попрацювати з лідерами ЄС. І ця праця приносить свої результати. Ви бачите, що незважаючи на той скепсис, з яким ставилися до підготовки саміту ЄС, зокрема щодо ухвалення шостого пакету санкцій, ми бачимо, що Європа пройшла цей тест. Європа не показала свою слабкість, Європа здатна приймати рішення. І це те, на що путін точно не розраховував», – констатує Порошенко.

«Нарешті буде прийнято нафтове ембарго. Є певне відтермінування, але на дуже короткий термін для трьох країн. Так, є низка позицій, але наша мета – зруйнувати використання росією нафти і газу як зброї. І сьогодні зроблений перший важливий крок в цьому напрямку. 90% нафти російської, яку споживала Європа, буде зупинено», – говорить Порошенко.

«Є заборона страхування європейськими компаніями морських перевезень російської нафти. Я хочу окремо привернути вашу увагу, тому що це буде зупиняти і потоки нафти, які прямують за межі Європи, на які дуже розраховував путін. Ретельна і професійна робота дозволяє нам досягти мети, а ця мета полягає в тому, щоб жодної європейської копійки не йшло на фінансування бомб, зброї, якими вбивають українців», – говорить Петро Порошенко.

«Третя позиція – це Сбербанк. Бо без Сбербанку, найбільшого банку росії заборона і відключення SWIFT – це профанація. І сьогоднішній день єдністю Європейського Союзу було нанесено другий потужний удар. Залишився один Газпромбанк, який вони використовуються для сплати платежів за російський газ. І ми зараз працюємо над тим, щоб у сьомому пакеті – а ми говоримо про сьомий пакет – обов`язково був присутній Газпромбанк і експорт російського газу до Європи. Це все ще великий пакет, який путін використовує для продовження війни», – пояснює Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Проти очільника рпц кирила будуть запроваджені санкції Євросоюзу

Петро Порошенко, який зараз перебуває у Роттердамі на Конгресі Європейської народної партії, повідомив, що проти очільника російської православної церкви кирила (Гундяєва) будуть запроваджені санкції ЄС.

«Ми наполегливо просили наших друзів про те, щоб КДБістська структура, яка підриває єдність України зсередини, російська православна церква і її лідери, які закликали та благословляти вбивства українців, попали під санкції. Сьогодні ми маємо перше рішення, і я сподіваюся, що на засіданні ЄНП буде прийнято рішення, яке буде підтримано лідерами Євросоюзу щодо застосування санкції проти кирила (Гундяєва)», – сказав Порошенко у коментарі Прямому.

«Це абсолютно правильне рішення. І я наполягаю, я закликаю всі українські політичні сили об’єднатися і принаймні зараз повторити рішення Європейського Союзу. Я сподіваюсь на рішення Сполучених Штатів – застосувати санкції проти вищого керівництва російської православної церкви як структури ФСБ, яка підриває єдність українців, яка працює проти України, яка чинить злочини проти людства», – наголосив Порошенко.

«Ми чекаємо рішення вже днями від українського РНБО, української влади. І наша політична сила в парламенті донесе меседж Європейської народної партії щодо цих необхідних рішень», – зазначив Порошенко.

Джерело

 

Порошенко: Працюємо над тим, щоб у резолюції ЄНП зафіксувати надання Україні статусу кандидата у члени ЄС на найближчому саміті

Петро Порошенко, який перебуває на Конгресі Європейської народної партії у Роттердамі, повідомив журналістам, що українська делегація активно працює над включенням у резолюцію ЄНП пункту про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС на найближчому саміті. Він повідомив, що обговорив це і з Президентом ЄНП Дональдом Туском, і з представниками ЄС.

«Саме про це говорили. На сьогоднішній день тут присутні всі керівники Європейського Союзу, тут присутня і Урсула фон дер Ляєн, і пані Метсола, яка відвідувала Україну і рішуче продемонструвала підтримку України», – говорить Порошенко.

«І на чому ми базуємося саме зараз – щоб в кінцеву резолюцію Європейської Народної Партії увійшла позиція щодо надання Україні статусу кандидата вже на наступному Саміті ЄС», – зазначив Порошенко.

Джерело

 

Порошенко запросив новообраного Президента ЄНП Манфреда Вебера в Україну

Петро Порошенко, який перебуває у Роттердамі на Конгресі Європейської народної партії, привітав Манфреда Вебера з обранням новим Президентом ЄНП і запросив до України.

«Впевнений, що наша політична родина зробила вірний та вдалий вибір. Спираючись на довгу історію особистих щирих та довірливих контактів, а також роботи Вебера на посаді голови фракції ЄНП в Європарламенті, знаю, що у фокусі уваги нового Президента завжди буде підтримка України, її захисту, відновлення територіальної цілісності, інтеграції до Європейського Союзу», – зазначив Порошенко.

«Запросив Вебера здійснити один з перших візитів саме в Україну, що стало б потужним символом підтримки та солідарності з українським народом у ці складні часи», – пише Порошенко у Facebook.

Джерело

 

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Маємо консолідувати всі сили задля отримання Україною статусу кандидата в члени Євросоюзу у червні

Під час Конгресу Європейської Народної Партії представники «Європейської Солідарності» ініціювали внесення у резолюцію заходу пункту про вимогу надати Україні статусу кандидата у члени ЄС і збільшення допомоги нашій країні. Про це заявила народна депутатка фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі журналістам.

«На сьогодні в ЄС немає консенсусу щодо надання Україні статусу кандидата в червні. Це величезне, серйозне завдання для всієї країни стосовно мобілізації всіх хто може впливати на ухвалення цього рішення і отримання цього консенсусу. Тому працюючи на Конгресі Європейської Народної Партії раді, що на комітеті резуляційному ми погодили резолюцію, яка буде вимагати надати цього статусу вже в червні і буде вимагати додаткової допомоги Україні у вигляді зброї, фінансової допомоги і нашим тимчасово переміщеним особам як всередині, так і на зовні», – сказала вона.

«Це все важливі речі, але дійсно є кілька аспектів, через що немає згоди країн членів Європейського Союзу. Це насамперед певний скептицизм окремих країн стосовно взагалі питання розширення. По друге, інші країни наполягають на тому, що ухвалюючи зараз таке рішення стосовно України треба подбати про те як будуть розвиватися подальші стосунки ЄС із країнами Західних Балкан і питання щодо готовності України до набуття статусу країни кандидата», – додала народна депутатка.

Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що надання статусу кандидата на вступ до ЄС сприятиме реформуванню України.

«Ми маємо максимально відпрацювати цю можливість, тому що зараз важливо, щоб свій моральний певний обов’язок перед українцями, країни Європейського Союзу виконали. І не закручувалися в різні юридичні казуси, а надавши нам статус країни кандидата, вони змогли би далі активніше впливати на порядок денний реформ всередині країни так як ми українці, які прагнуть реального членства в ЄС і НАТО, так як ми це бачимо і хочемо змінити нашу країну», – зазначила голова комітету.

«Для нас важливо всю нашу відбудову країни зв’язати з порядком денним реформ, оскільки це те за що Україна бореться починаючи з 2014 року, за що сьогодні стоїть наша славна армія, наші ЗСУ, за що об’єдналося все українське суспільство. Верховенство права, децентралізація, свобода всіх інституцій державних, свобода слова є принциповими частинами цього процесу. Надання Україні кандидатського статусу могло би нас просунути далі всередині і забезпечити, щоб негативні тенденції, які ми бачимо, не проростали корінням і були неприпустимими для процесів всередині держави», – резюмувала вона.

Джерело

 

 

Автор