Після тиску депутатів Європарламенту Порошенко зміг виїхати за кордон для участі у саміті та конгресі ЄНП

Ірина Геращенко

Після тиску дипломатів, західних політиків, депутатів Європарламенту і журналістів (за що особливо дякуємо) на українську владу П’ятого Президента України Петра Порошенка таки випустили на конгрес ЕРР (Європейська народна партія – ред.), який розпочинається в Роттердамі.

Ганьбою залишається публічне мовчання українських депутатів, керівництва ВР на огидну історію з невипуском Порошенка на ПА НАТО.

Коли прикордонники зневажали парламент, брехали про недійсний документ і підроблений підпис голови ВР, по суті натякаючи на диверсію в апараті парламенту і підробку документів, вся делегація як ні в чому не бувало у Вільнюсі на ПА НАТО ані слова не сказали про солідарність, партнерство і єдність, про яке так часто патякають політики при владі, про принципи і неприпустимість вибірковості.

Європейська Солідарність через відсутність свого представника в делегації ПА НАТО не змогла висловити нашу позицію на підтримку ПДЧ і тиску на РФ на саміті, а українські політики (за рідкісним виключенням) робили вигляд, що нічого не відбувається.

Безпринципність – страшний гріх. Коли в Україні побудують диктатуру, запитаєте себе про вашу в цьому роль, колеги з усіх фракцій.

Р. S. Назовні наша команда, як і завжди, буде дотримуватися духу єдності, захищаючи Україну, вимагаючи від партнерів більше зброї та допомоги нашим ЗСУ і нищівних санкцій проти РФ. Ми зробимо все, що в наших силах, використовуючи весь свій авторитет і контакти на міжнародній арені, аби Україна стала кандидатом в члени ЄС якнайшвидше.

* * *

Наша команда Європейська Солідарність і Петро Порошенко дякуємо всім громадським активістам, журналістам, послам і дипломатам, європейським і американським політикам, депутатам Європарламенту і керівництву ЕРР, всім тим українським політикам, для яких важливі принципи і цінності, а не прізвища, і які засудили вибірковість і перешкоджання політичній діяльності лідера опозиційної партії Петра Порошенка, якого якісь корисні ідіоти не випустили на ПА НАТО у Вільнюс.

На Асамблеї Петро Порошенко, використовуючи весь свій безумовний міжнародний авторитет і досвід, планував говорити про постачання важкої зброї Україні, повну морську блокаду РФ і її торговельних суден заради розблокування українських портів і експорту зерна, про посилення санкцій проти агресора і надання Україні ПДЧ вже на Мадридському саміті.

Невипуск Порошенка в офіційне відрядження мав негативний ефект в Україні та негативно вплинув на імідж Україні в світі, що зараз абсолютно не доречно.

Нам разом потрібно боротися за країну, а не підривати внутрішню єдність.

Лідер ЄвроСолідарності був змушений публічно звернутися до президента Володимира Зеленського, аби зупинити корисних ідіотів, які запускають такі небажані для України процеси, що можуть дорого вартувати не лише нашій внутрішній єдності, а нашим євроінтеграційним прагненням, адже це дає козирі україноскептикам серед країн ЄС зволікати з нашою перспективою.

Ми будемо боротися за зброю для наших ЗСУ і за отримання статусу країни-кандидата в члени ЄС вже в червні. І робитимемо це і на саміті ЕРР в Роттердамі, де зберуться президенти, прем’єри і спікери країн ЄС.

Петро Порошенко перетнув кордон в пункті Краковець за тими самими документами, за якими 27-28 травня його не випустили у відрядження в Раві Руській, де прикордонники відверто брехали про недійсність і підробку розпорядження, ставлячи під сумнів авторитет керівництва ВР і апарату парламенту.

Наша команда ще раз дякує всім, з ким разом ми зараз допомагаємо Армії і захищаємо демократію, адже наша спільна мета – це Україна сильна, європейська, незалежна, демократична.

Ми будемо вимагати притягнення до відповідальності всіх причетних до цієї провокації, мета якої – підрив внутрішньої єдності, інтриганство і блокування європейських прагнень України.

Розглядаємо це як диверсію, всі винні мають понести покарання.


Олексій Петров

Петра Порошенка таки випустили за кордон. Правда, парламентська асамблея НАТО вже завершила свою роботу і, відповідно, Порошенко не зміг прийняти участь у такому серйозному форумі. Ще питаєте «Кому це вигідно»? Відповідь на це питання знайдіть самі, друзі.

Тепер Президент України прийме участь у Саміті та Конгресі Європейської народної партії, куди був запрошений заздалегідь.

Від себе ще добавлю… Якась-то падлюка СВІДОМО штовхає Україну в обійми міжнародних скандалів. А потім, після таких політичних шоу хтось здивовано питає «А пачиму нас не хотят по ускоренной процедуре принять в ЕС»?

Потому, что европейские ценности и привычное телефонное право никак не стыкуются друг с другом. И тут уж нужно определиться – или Европа, или закон по звонку. Вернее, беззаконие!


Валерій Прозапас

Тепер зрозуміло, чому Порошенка не випустили на асамблею НАТО. Одразу по її закінченні пропагандист Подоляк продовжив дискредитацію Альянсу в українському інформаційному полі.

Не таке, відітє лі, йому НАТО, “трусливе” і “голівудське”, не те що їхні Хомчак з Апаршиним і Арестовичем, мабуть.

Ця неприхована робота на дискредитацію євроатлантичного напрямку держави ведеться давно, тепер вже неприховано, без будь-яких наслідків для відвертих агентів впливу – як раніше зі зривами оборонних замовлень, переслідуваннями військових, заграваннями з кремлем та зливом вагнерівців тощо.

Така недоторканість деяких персонажів підштовхує до дуже нехороших висновків, про які говорити “не на часі”, а може вже і пізно.

В будь-якому випадку Україна платить криваву ціну за свою нерішучість в питаннях власної ж безпеки. І це не міста НАТО рівняють з землею, а українські, поки колективний Міша Подоляк продовжує нести якусь маячню, щоби потім з виглядом ідіота списати все на “проє*алі” ©.

Пам’ятайте про це, коли хтось із цієї шобли знову верещатиме “пачіму нє закрилі нєбо?!”.


Як відомо, доповідач по Україні, депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Ґалер заявив, що забороною на виїзд для Петра Порошенка влада псує імідж України. Він зазначив, що це може перешкодити Україні отримати статус кандидата на членство в ЄС.

Старший науковий співробітник Атлантичної Ради Андерс Аслунд заявив, що НАТО розцінить це як те, що Україна є недостатньо демократичною для вступу в Альянс.

Перешкоджання Порошенку взяти участь у ПА НАТО викликали негативну реакцію всередині України. Низка журналістів, громадських активістів та волонтерів закликала владу припинити порушення закону щодо лідера опозиційної проєвропейської партії.

Джерело

Автор