Придністровські тілорухи кремля

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Говорю відверто. Я взагалі не розумію, навіщо Москва починає ці танці з бубнами. Російський контингент у Придністров’ї разом з “армією Придністров’я” спільно такі, що ЗСУ для їхнього знекровлення туди навіть заходити не треба. Достатньо масового артилерійського удару по військових об’єктах у Придністров’ї, які за ці роки українська розвідка дослідила в анфас і в профіль. І все. Всі інші загрози відбити зможуть українські прикордонники своїми силами. У найгіршому випадку Нацгвардію на допомогу покличуть.

Якийсь удар з боку Придністров’я ще мав би сенс в разі одночасного десанту з моря, як відволікаючий. Але ні про які десанти зараз не йдеться як таке.

Та позаяк якісь тілорухи там відбуваються, то припустити я можу таке.

В Кремлі вирішили зробити з Придністров’ям те саме, що вони вже зробили з ОРДЛО – поставити в стрій всіх чоловіків від підлітка і пенсіонера і кинути їх проти України.

З чим? З одними автоматами? А отут я думаю і криється корінь питання.

Так само, як вони були переконані, що вся Україна мріє бути “визволеною”, в Кремлі зараз думають, що зараз у них в Придністров’ї техніки чисельно як у Вермахта на 22 червня 1941 р. Пригадаймо, що Придністров’я (разом з Південною Осетією) було одним з головних рекордсменів по розкраданню коштів російського бюджету. Кремль регулярно виділяв гроші на всілякі програми “переозброєння Придністров’я”, з яких до самого Придністров’я доходили дрібні копійки. Це загальновідомо.

Висновок. Російським генералам як раз треба, аби Україна зараз завдала масованого артилерійського удару по об’єктах у Придністров’ї. Аби повідомити бункерному фюреру, що Україна била по Придністров’ю масами артилерії, як у Жукова на Зеєловських висотах, що вся арта і ракети були британські, і що коректували вогонь зі супутників НАТО. А проти лому – нема прийому.

Іншого розумного пояснення всьому цьому я не бачу як таке.

P. S. Палкий привіт президентові Майї Санду. Кортить запитати, згода купувати російський газ за рублі не допомогла? Як же так сталося?!

 

Автор