Санкції на часі. 23.04.2022

Ростислав Павленко

Перед Великоднем рф несе заслужену кару за вторгнення, за тисячі убитих українців.

10 московських генералів назавжди “демілітаризовано”. 10 за 59 днів. У Афганістані срср втратив 5 генералів за 10 років.

Звідусіль в Україну надходить важка артилерія, десятки тисяч снарядів, інша техніка і устаткування, які мають допомогти нашим встояти.

І удари по московській економіці теж завдають розмірено, але невпинно. Щоб рух на дно був поступальним і невідворотнім.

1. ЄС обговорює шостий пакет санкцій проти рф, включаючи удар по російському енергетичному ринку.

2. Американська нафтосервісна корпорація Halliburton через американські та європейські санкції згорне низку контрактів у росії до 15 травня.

3. Амстердамський торговий банк, дочірня структура російського “Альфа-банку”, до власників якого входять російські підприємці Михайло Фрідман і Петро Авен, які підпали під санкції ЄС, оголошений банкрутом. Фрідману та Авену належить 42% акцій банку.

4. Fujitsu припиняє всі нові замовлення та поставки продуктів і супутніх послуг у росії. Компанія якомога швидше передасть відповідальність за різні послуги, від сервісного центру в росії до місць доставки в інших регіонах, щоб підтримувати стабільність та безперервність послуг. Також будуть мінімізовувати ризики і можливий вплив на клієнтів шляхом впровадження business continuity plans.

5. Відповідь рф на санкції не забарилася. Московитам дозволять… красти.
Мінпромторг рф підготував перелік товарів, щодо яких буде дозволено так званий «паралельний імпорт». Тобто буде дозволено ввозити до країни без дозволу правовласника товар, продаж якого розпочався в інших країнах світу.
У списку – автомобільна техніка, двигуна, комплектуючі, побутова техніка, телефони, електроніка тощо.

– Прекрасний привід для запровадження тотального ембарго. Якщо не хочете, щоб вашу власність просто вкрали.

Далі точно буде.

Автор