Санкційний тиск з боку союзників наближає московію до дна

Ростислав Павленко

Каннський кінофестиваль-2022 відкриється фільмом жахів «Z».

В різних джерелах не бракує пояснень, чому саме ця літера стала одним із символів повномасштабного московського вторгнення – жаху наяву. І чому саме її використовують у тамтешньому маскульті для героїзації і прославлення агресії.

Схоже, тактичний символ набув нового життя, бо потрапив в унісон з ординською любов’ю до всього, що може викликати жах. Підсвідомий страх перед потойбічним вилився у бажанні бути частиною орди, яка йде завойовувати, вбивати і нищити.

І аналогія з зомбі напрочуд адекватна. Тож недарма вони собі цей Z-символ обрали. Який, до речі, все більше країн забороняють використовувати, якщо йдеться про глорифікацію російської агресії. З ініціативи “Європейської Солідарності” подібне рішення цього тижня підтримала і Верховна Рада України.

Світ, зрештою, не відданий на поталу силам зла. Україна бореться на передньому краї захисту від новітньої орди – і бореться до перемоги. А санкційний тиск з боку союзників наближає московію туди, де їй саме й місце. На дно.

Тож переходимо до традиційної рубрики – заголовки про санкційний тиск:

1. Ще одне авторитетне агентство – Moody’s – передрікає Росії дефолт при невиплаті доларів інвесторам до 4 травня. Агентство зазначило, що виплата купонного доходу у рублях, яку Мінфін провів 4 квітня, суперечить умовам контрактів. Moody’s розцінить її як дефолт, якщо до кінця 30-денного пільгового періоду інвесторам не надійдуть виплати в доларах.

– Цьогоріч “побєдобєсіє” і спекулювання на пам’яті ветеранів ІІ Світової у рашистів буде справді “зі сльозами на очах”. І з тирсою в гаманцях.

2. Сербія (!) планує знизити свою залежність від російського газу – країна планує з вересня 2023 року почати отримувати зріджений природний газ із Греції, а також природний газ із Азербайджану.

– Не те що у перемогу, у будь-які перспективи московії не вірять навіть ті, кого вона вважала своїм союзником у Європі. Час обирати, і обирають переможців, а не лузерів.

3. Lifan (китайський автопром) – повністю зупинив продаж автомобілів в росії, цього року взагалі не продав жодної машини.
Китай призупинив співпрацю з російською академією наук. Дане рішення заморозило розвиток спільних проектів, які планувались раніше.

– Сподівання кремля на Піднебесну також не справдились. диктатор явно обіцяв китайцям завершити війну проти України швидко і красиво. І дедалі більше виглядає, що це війна покінчить із московією – довго і огидно. Тож недарма у виданнях на кшталт South China Morning Post з’являються матеріали про те, що Китай і США іще співпрацюватимуть на відбудові України. Тож нашій країні ще може випасти і така місія – об’єднувати центри сили, спрямовувати їхню енергію на творення і розвиток. А агресори в болотах Залісся спокутуватимуть провину перед історією.

4. Більшість іноземних агентств та академій наук заморозили стосунки з російськими фахівцями. Серед них – академія наук Німеччини «Леопольдіна», Французька академія наук та Національна академія наук США.

– Зважаючи на критично високу залежність московії від наукоємного імпорту, це уже призводить до зупинки підприємств і цілих галузей. Так, навіть оборонних, як-от танкового “Уралвагонзаводу”. Тож влучності нашим ЗСУ – на місце знищених, пошкоджених чи захоплених машин орді дедалі важче знаходити заміну.

5. Австрійський машинобудівний та технологічний концерн Andritz призупиняє розвиток нових операцій у росії через вторгнення рф в Україну.

– Сподівання спокусити “легким рублем” європейських промисловців також не справдились. Після жахів Бучі, Бородянки, Тростянця та інших міст і сіл, де рашизм явив світу свою справжню природу, мати справу з рашистами стає надто шкідливо для репутації. Найн, данке, московіше мьордер.

6. За даними центру Teikoku Databank, третина японських фірм на російському ринку зупинили свою діяльність.

– Японія послідовно проводить синхронну з іншими членами Великої Сімки розвинених країн санкційну політику. І японський бізнес підтримує такі рішення своєї країни.
У 1905 році у бою при Цусімі саме японці втопили тодішній російський флагман (практично з усією ескадрою), якого, правда, занесло аж у Тихий океан. Цікаво, що після Цусімської битви у Японії прапор Міжнародного зводу сигналів для літери Z став символом… перемоги. Фактично, над Росією. Знов ці знаки і символи, нікуди без них.

7. Рашистські підрядники не виконують держконтракти або просто розривають їх через значне подорожчання будматеріалів. Розривається кожний четвертий контракт. Все це призвело до зростання проблемних будівель по всій країні. За підсумками 2022 прогнозують зростання проблемних контрактів ще на 20%.

– На московії, де державний сектор домінує в економіці, його неспроможність бути гарантом стандартів доходів і споживання, вигідним замовником ставить під питання ефективність всієї рашистської економічної системи. У минулих оглядах ми говорили про проблеми у бізнесів московських олігархів, але рашисти вірять, що “накрайняк” виручить держава. А вона до цього все менш спроможна.

8. Фінляндія та Швеція готові приєднатися до НАТО вже влітку цього року.

– А як рашисти і деякі переспівувачі їхніх міфів в Україні пояснять, чому московія не піде на ці країни війною? Адже це ж те саме “наближення НАТО до кордонів рф”, через яке нібито почалась московська агресія?
Чи ми таки побачимо спробу “повторіть” Зимову війну 1939 чи Ливонську XVI століття? Але результат тепер буде ще більш нищівним для московії.

9. Великобританія заморозила $10 млрд двох бізнес-партнерів Абрамовича. Зокрема, заморожено активи директора «Челсі» Євгена Тененбаума та ділового партнера Давида Давидовича (якому також заборонили в’їзд до країни). Заморожена сума є рекордною.
Влада Іспанії виявила на території країни чотири яхти, портовий причал і 29 об’єктів нерухомості, що належать російським бізнесменам, які підпали під санкції.

– Як там у бункері? Затишно? А чиї люди чай подають? А ботокс колють? Точно перевірені? А ким?..

Далі точно буде.
Людство переможе Z-навалу.

Автор