ГУР МО України: У росії через санкції зупиняється виробництво танків

У РФ зупиняється виробництво нових танків через фінансові проблеми та відсутність імпортних комплектуючих.

На російському «Уралвагонзаводі» намагаються подолати кризу, що виникла внаслідок введених санкцій.

«Уралвагонзавод» (Нижній Тагіл) – це російський виробник бронетехніки, в першу чергу, основного танку РФ «Т-72».

Від початку війни в Україні підприємство зіштовхнулось з численними фінансовими проблемами. Збільшення відсоткових ставок за кредитами, відсутність коштів для обслуговування валютних кредитів, підвищення цін на матеріали та комплектуючі (зокрема, броньована сталь) – ці та інші проблеми значно ускладнили виробництво більшості видів військової техніки.

Попри широко розрекламоване «імпортозаміщення» РФ не спроможна самостійно продовжувати випуск високотехнологічної зброї без продовження постачань імпортних комплектуючих.

Відтак, завод вимушений шукати розв’язання фінансових проблем, в тому числі вимагаючи стовідсоткової передплати за державними контрактами. Зупиняється виробництво нової техніки, в тому числі танків «Т-90» і «Т-14» (Армата).

Створений «оперативний штаб» основним напрямком роботи визначив ремонт пошкодженої у війні з Україною військової техніки.

Джерело

 

Суд в Москві вирішив прискорити “падіння у прірву” виробника танків “Уралвагонзавод”

Арбітражний суд Москви ухвалив рішення, що російський “Уралвагонзавод” (той самий, що основний виробник танків в РФ) має повернути одній із приватних компаній 13,4 мільйони рублів боргу за поставку 222 бракованих вагонів власного виробництва. І це після того, як “Уралвагонзавод” наприкінці березня 2022 року був вимушений призупинити свою основну діяльність – виробництво танків – через нестачу комплектуючих.

Показово, що ця тяганина тривала аж 11 років. Але суд в Москві прийняв рішення по “Уралвагонзаводу” лише зараз.